Sport

2012.08.28. 13:11

Újabb nagy sikerű Ziccer Tigrisek Torna

Kosárlabda - A Ziccer Tigrisek Kosársuli idén második alkalommal rendezte meg a Ziccer Tigrisek Tanévnyitó Nemzetközi Kosárlabda Tornát. A tavalyi 18 csapat után idén 23 csapat vett részt a Kenguru (U11), Gyerek (U12) és Serdülő (U14) korosztályokban.

Kosárlabda - A Ziccer Tigrisek Kosársuli idén második alkalommal rendezte meg a Ziccer Tigrisek Tanévnyitó Nemzetközi Kosárlabda Tornát. A tavalyi 18 csapat után idén 23 csapat vett részt a Kenguru (U11), Gyerek (U12) és Serdülő (U14) korosztályokban.A tornára nevező csapatok között a határon túlról érkezett a Nagyvárad két csapata ill. az LPS Marosvásárhely, de mellettük hazai utánpótlás magasan jegyzett csapatai is képviseltették magukat, hiszen a rendező Ziccer Tigrisek mellett a Bajai Bácska és a GKS kenguruban, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia két csapata gyerekben, a Szolnoki Sportcentrum csapatai gyerekben és serdülőben, valamint a Debreceni Sportiskola csapata serdülőben garantálta a színvonalas mérkőzéseket. A mérkőzéseket a debreceni játékvezetők mellett 4 Novi Sadról érkezett játékvezető vezette, akik szerb első osztályban fújják a sípot. Ezáltal nem csak a csapatok, hanem a játékvezetőinknek igazi tréninggel felérő hétvége volt, ahol a külföldi kapcsolatokat is lehetett építeni.

A tornán közel 350 gyerek pattogtatta a labdát a lejátszott 57 mérkőzésen. Minden résztvevő (játékos, edző) ajándékcsomagot kapott, valamint az első két nap mérkőzéseinek fáradalmait szombat délután az Aquaticum élményfürdőben pihenhették ki a szervezők jóvoltából. Szombat este a tavalyi jól sikerült fogadás után ismét vendégül láttuk a tornán résztvevő csapatok edzőit, szülőit és. a játékvezetői kart.

A vasárnapi helyosztókon nagyszámú közönség tette tiszteletét és nagy hangulatot varázsoltak a csapatok sportszerű szurkolói. Az utolsó mérkőzés, a serdülő döntő már több száz szempár figyelme és hatalmas szurkolás közepette zajlott le. Az ezt követő eredményhirdetésen a dobogósoknak járó érmek és kupák mellett 58 különdíjat osztott ki a szervező egyesület, a Ziccer Tigrisek Kosársuli. Minden korosztályban díjazásra került az All-Star csapat mellett a legjobb dobó, a legjobb védő, a legtechnikásabb játékos, a legjobb debreceni játékos, a dobóverseny győztese és a torna legjobb edzői is. Díjat kapott minden csapat legjobbja, a legfiatalabb versenyző, valamint a Torna legszebb játékvezetőnője is.

 

A torna végeredménye

Kenguru korosztály (U11)

1. Bajai Bácska Edző: Báthori Magdolna

2. Ziccer Tigrisek I. Edző: Cserfalvi István

3. GKS – Nyíregyháza Edző: Gombkötő Norbert

4. Megyeri Tigrisek Edző: Páli Gábor

5. Ziccer Tigrisek II. Edző: Sarkadi Ferenc

6 .CSM Oradea Edző: Mészáros Annamária

7. MISI Mókusok Edző: Varga Dénes

8. Ziccer Tigrisek Edző: Cserfalvi István, Kovács Balázs

 

Gyerek korosztály (U12)

1. Ziccer Tigrisek Edző: Asztalos József

2. Szolnoki Olajbányászók Edző: Szolnoki Zoltán

3. Rátgéber Akadémia I. Edző: Zalay Zoltán, Euer Balázs

4. Megyeri Tigrisek Edző: Páli Gábor

5. Rátgéber Akadémia II. Edző: Szentpáli Gergő

6. GKS – Nyíregyháza Edző: Pethő Ákos

 

Serdülő korosztály(U14)

1. Debreceni SC-SI Edző: Kovács Balázs

2. LPS Tg. Mures Edző: Nagy István

3. GKS – Nyíregyháza Edző: Pethő Ákos, Svéda Szabolcs

4. Szolnoki Kiskobrák Edző: Tasnádi Zoltán, Bödő Noémi

5. Ziccer Tigrisek Edző: Ráthonyi Tamás

6. LPS CSS Bihorul Oradea Edző: Scheiner Valeria

7. Békési SZSK Edző: Balog Vilmos

8. Megyeri Tigrisek Edző: Páli Gábor

9. GKS – Nyíregyháza II. Edző: Gombkötő Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!