Sport

2012.10.11. 09:28

Felfoghatatlan: elhunyt a 21 éves kosaras

A paksi Morgen Ferdinándot gyászolja a magyar kosárlabdázó társadalom, így a nyíregyházi csapat és a szurkolók is.

A paksi Morgen Ferdinándot gyászolja a magyar kosárlabdázó társadalom, így a nyíregyházi csapat és a szurkolók is.Fájdalmasan fiatalon, 21 évesen elhunyt Morgen Ferdinánd, az Atomerőmű SE Paks centere. A tehetséges játékost tavasszal Rátgéber László szövetségi kapitány behívta a válogatott keretébe, de előbb a csapattagságot kellett lemondania, majd a pályafutásával is felhagyott a játékos. Egészségügyi okok miatt, hiszen szívműtétre volt szükség, mégpedig azért, mert a fő aortája túlságosan tág volt, és bármikor berepedhetett.

A műtétet szeptemberben hajtották végre, Morgen Ferdinánd azóta a balatonfüredi szanatóriumban lábadozott, mígnem csütörtökön hajnalban fellépő krízis a fiatalember életébe került.

Morgen Ferdinánd amellett, hogy az egyik legtehetségesebb magyar játékos volt, remek ellenfélnek és sportembernek is megismerhettük. Legutóbb március 3-án láthattuk őt a Bujtosi Szabadidőcsarnokban, akkor 14 pontot dobott a paksiak által az NYKK ellen 104–83-ra megnyert bajnokin. A Marso-Vagép NYKK szakmai stábjából Ferenczi Tamás az U20-as válogatottban, Horváth Imre a paksi csapatnál dolgozott vele.

Felfoghatatlan, hogy ezentúl nemcsak a kosárlabdapályán nem találkozhatunk a 21 éves fiatalemberrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!