Sport

2012.10.20. 10:46

Ralikrossz: A nyirádi az Európa-bajnokság legjobb versenye!

Nyirád - Szenzációs rendezői siker, a magyarok megelőzték a mindig győztes svédeket.

Nyirád - Szenzációs rendezői siker, a magyarok megelőzték a mindig győztes svédeket.

Az idén hatodik alkalommal rendeztek ralikrossz Európa-bajnoki futamot Nyirádon, de ez volt az első, amikor az új tulajdonos, új szervező csapat vállalta a kontinens viadal lebonyolítását. Ennek tudatában még nagyobb jelentősége van annak, hogy az FIA OffRoad Bizottsága, héten Párizsban megtartott ülésén - ahol értékelték az Európa-bajnoki sorozatot -, a nyirádi futamot az első helyre sorolta, vagyis a magyar viadal lett az Év versenye.

- Végtelenül örülünk ennek az elismerésnek - nyilatkozta lapunknak Révész Bálint, a Nyirádi Motorsport Centrum tulajdonosa, aki egyben a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa is. - Az elmúlt évben az autokrossz EB-futam kapcsán a csapat bebizonyította, hogy képes a feladatra. A bizottság belga vezetője külön kiemelte, hogy az egy év szünet után visszatérő pálya szervezői tökéletes munkát végeztek, és elsőre sikerült nekik a legjobbat nyújtaniuk.

A rangsorban a nyirádi rendezés egy alkalommal került dobogóra, az Év versenye kitüntető címet még sohasem sikerült elnyernie. Arról nem is szólva, hogy a magyarok megelőzték az etalonnak számító, általában mindig az élen végző svédeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!