Sport

2013.02.06. 17:56

A tizenkét órás Kung Fu edzés

Debrecen - Különleges eseményre került sor nemrég a Debreceni Egyetem tornatermében. Az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület diákjai és oktatói tizenkét órás edzésen vettek részt, amelynek a keretében folyamatosan gyakorolták a harcművészet technikáit.

Debrecen - Különleges eseményre került sor nemrég a Debreceni Egyetem tornatermében. Az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület diákjai és oktatói tizenkét órás edzésen vettek részt, amelynek a keretében folyamatosan gyakorolták a harcművészet technikáit.A nem mindennapi kihíváson közel harminc lelkes önkéntes, diák és oktató jelent meg és edzette végig a napot, reggel kilenc órától este kilenc óráig. Az edzésre országszerte érkeztek harcművészek az egyesület klubjaiból.

A formagyakorlatok és az ún., bázis (vagyis egyedül végrehajtott egyszerű, alapgyakorlatok) után párban zajlott a edzés. A tréningek során az önvédelmi feladatoktól indulva, a harci gyakorlatokon át, a kombinatívabb, magasabb szintű technikákig lehetőség volt a Wing Tsun Kung Fu szinte teljes pusztakezes repertoárját átgyakorolni.

A rendezvény kettős célt is szolgált, egyrészt, hogy a résztvevők megismerhessék fizikai teljesítőképességeik határát, fejlesszék állóképességüket, valamint a tizenkét óra gyakorlás kiváló lehetőség volt mindenkinek arra, hogy technikai tudását csiszolja, elmélyítse.

A kihívást, mely nemcsak fizikálisan, de mentálisan is igen fárasztó, kivétel nélkül mindenki teljesíteni tudta. Sőt az edzések után még fokozatvizsgákra is sor került, ahol az egyesület két haladó diákja is sikeres oktatói vizsgát tett, így ismét új oktatókkal bővült az instruktori csapat, név szerint: Si-Mei Nagy Brigitta, Si-Hing Ragány László.

Ahogyan a résztvevő oktatók, tanítványok is elmondták, rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodott mindenki, amelyeket a heti rendszeres edzéseknél is hasznosítani tudnak.

Bővebben: www.wtkungfu.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!