Sport

2013.02.05. 15:10

Döntő fontosságú mérkőzés

Amennyiben a DVSE-nek sikerül túljutnia a szerb Radnicki Kragujevacon, a fináléban harcolhat tovább.

Amennyiben a DVSE-nek sikerül túljutnia a szerb Radnicki Kragujevacon, a fináléban harcolhat tovább.Kiemelt jelentőségű összecsapás elé néz a debreceni pólócsapat, szerdán 18 óra 15 perctől ugyanis a Radnicki Kragujevac ellen harcolnak Varga Tamásék az Európa Kupa elődöntőjének visszavágóján a Debreceni Sportuszodában. Mint ismert, a párharc első meccsén a szerbek nyertek 9–6-ra, tehát a cívisvárosiak hátrányból indulnak, de ez nem jelenti azt, hogy a DVSE esélytelen lenne a második legnagyobb nemzetközi kupasorozat döntőjébe kerülésre.

A cél a továbbjutás

– A háromgólos hátrány, amelyből indulunk, nem kevés, de nem is sok. A Radnicki Kragujevac otthonában született 9–6-os végeredmény akár el is altathatja ellenfelünket, de erre nem számítunk, hisz aktuális riválisunk – sokak szerint – a világ egyik legjobb együttese, mely ilyen hibát nem követhet el. Úgy hiszem, a szerbek az előnyük tudatában megpróbálják majd megnyomni az első két negyedet, ezáltal növelni a különbséget, nekünk pedig az lesz a feladatunk, hogy csökkentsük azt, és megfordítsuk az eredményt. Az mindegy, hogy a rendes játékidőben, esetleg a hosszabbítás során, vagy akár ötméteres párbaj után nyerünk, a lényeg hogy továbbjussunk – mindent el fogunk követni a siker érdekében! – jelentette ki a DVSE csapatkapitánya, Varga Tamás.

Az elődöntő első felvonásán a debreceni vízilabdacsapat több meghatározó játékosát is kénytelen volt nélkülözni, akik közül az egyik, Alex Giorgetti immár ismét rendelkezésre áll. – Nagy pozitívum, hogy Alex is ott lesz a meccsen, még mindig nagyon hálásak vagyunk neki, hogy kitart mellettünk. De még így is kemény összecsapásra számítunk, az talán kijelenthető, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de itthon játszunk, ahol a közönségünk velünk van – tudtuk meg a kétszeres olimpiai bajnok Vargától, aki bár tudja, hogy szombaton is egy kiemelten fontos derbi vár rájuk, hiszen a listavezető Szeged otthonában vizitálnak, egyelőre nem foglalkoznak azzal a meccsel, csak az előttük álló feladatra koncentrálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!