Sport

2013.02.02. 12:16

Női asztalitenisz BL - Legyőzte a címvédőt a Budaörs

Budaörs, 2013. február 1., péntek (MTI) - A házigazda Budaörs 3-0-ra legyőzte a csak két játékossal kiálló, címvédő TTC Berlin Eastside együttesét a női asztalitenisz Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, így jó esélye van arra, hogy bejusson a fináléba.

Budaörs, 2013. február 1., péntek (MTI) - A házigazda Budaörs 3-0-ra legyőzte a csak két játékossal kiálló, címvédő TTC Berlin Eastside együttesét a női asztalitenisz Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, így jó esélye van arra, hogy bejusson a fináléba.A német gárda eleve tartalékosan érkezett, de az eredeti terv az volt, hogy a két magyar légiós, Póta Georgina és Lovas Petra mellett az orosz Polina Mihajlova lép asztalhoz Budaörsön. Balszerencséjükre azonban Lovas a meccs előtt belázasodott, így ő nem játszhatott. A vendégek megpróbálták ugyan benevezni edzőjüket, az orosz Irina Palinát, a szabályok azonban ezt nem tették lehetővé.

Az első párban Pergel Szandra egy szettet vesztve legyőzte Mihajlovát, majd Madarász Dóra játszmaveszteség nélkül nyert Póta ellen, aki az utóbbi napokban szintén betegséggel küszködött. Ezzel el is dőlt a találkozó, a budaörsiek harmadik játékosának, a horvát Cornelia Molnarnak ugyanis már nem jutott ellenfél, így 3-0-s hazai siker lett a vége.

A magyar együttes tavaly harmadikként zárt a BL-ben.

Eredmény:

elődöntő, 1. mérkőzés:

Budaörsi 2i SC-TTC Berlin Eastside 3-0

----------------------------------------

Pergel Szandra-Polina Mihajlova 3-1 (8, -7, 9, 5)

Madarász Dóra-Póta Georgina 3-0 (2, 9, 9)

Cornelia Molnar-ellenfél nélkül 3-0 (0, 0, 0)

 

A visszavágóra jövő pénteken kerül sor Berlinben.

A másik ágon osztrák párharcot rendeznek a Linz AG Froschberg és az SVS Ströck részvételével.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik