Sport

2013.03.18. 12:11

Ajándékkal búcsúzott a center

Nyíregyháza - Bennet Davis távozott az NYKK-tól, a bahamai játékos Puerto Ricóba szerződött.

Nyíregyháza - Bennet Davis távozott az NYKK-tól, a bahamai játékos Puerto Ricóba szerződött.

Bennet Davis számára a zalaegerszegi fellépés jelentette a búcsút a Marso-NYKK-ban. A bahamai center nem a bajnokságbeli teljesítményével állította válaszút elé a vezetést, sőt, egész éves teljesítménye valamint az alapszakasz során a teljes ligában megszerzett legjobb lepattanozó cím a hosszabbítást indokolná vele, csakhogy befutott egy visszautasíthatatlan ajánlat.

Puerto Ricóban úgynevezett nyári ligát rendeznek, áprilisi kezdéssel, júliusi befejezéssel, és ami nem másodlagos: korlátlannak tűnő anyagi lehetőségekkel. Davist is elutasíthatatlan ajánlattal kereste meg a közép-amerikai ország egyik tehetős klubja, és miután eldőlt, hogy a nyíregyháziak már nem eshetnek ki és a rájátszásba sem juthatnak be, a klubvezetés nem állt a 29 éves kosaras boldogulása elé.

– Miután a kosárlabda csapatsport, akkor lennék igazán elégedett a nyíregyházi színekben nyújtott teljesítményemmel, ha a jobb helyezésekért lehettünk volna versenyben – összegezte második magyarországi időszakát (2010-ben nyolc mérkőzésen át erősítette a Körmendet) Bennet Davis. – Örülök annak, hogy a liga legeredményesebb lepattanózója lettem, korábbi állomáshelyeimen nem büszkélkedhettem hasonlóval, bár mindig is az erősségeim közé tartozott a gyűrűről lecsorgó labda begyűjtése. Az is jó érzéssel tölt el, hogy befogadtak a csapattársak, ez nem mindig van így egy olyan játékos esetében, aki menetközben csatlakozik a kerethez.

Remek közösségbe kerültem, de tény, az eredményeink lehettek volna jobbak is. Meglehetősén kétarcú volt a csapat, itthon a legjobbak dolgát is megnehezítettük, de idegenben kevés sikerélményhez jutottunk.

Bennet Davis gyakorlatilag hazatér, hiszen Puerto Rico szomszédos a hazájával, a Bahamákkal. És bár a kosaras 16 éves kora óta az Egyesült Államokban, azon belül is javarészt Miamiban tartózkodik – kivéve, amikor nem Európában kosárlabdázik... –, igazi otthonának a szigetországot tartja. Davis amúgy néhány éve közel került a sportág legmagasabb szinten jegyzett bajnokságához, az NBA-hez, hiszen a New Jersey Nets nyári táborában is számot adhatott tudásáról. Van még esélye arra, hogy a sportág legjobbjai között szerepeljen? És arra, hogy visszatérjen Nyíregyházára – akár már az ősszel?

– A Puerto Ricó-i bajnokságban több olyan játékos is szerephez jut, akik az idényt még az NBA-ben kezdték, ám onnan valamilyen oknál fogva kiszorultak – mondta a keresztény neveltetésben részesülő, és ennek megfelelő eszméket hirdető 206 centis játékos. – Ennélfogva nagyobb figyelem is irányul rá, így ha szerencsés az ember, felkeltheti az NBA-klubok némelyikének érdeklődését. Az ezen túli jövőmről még korai beszélni, már csak azért is, mert nősülés, családlapítás előtt állok, szeretnék minél közelebb lenni a szeretteimhez. Ezzel együtt nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy visszatérek Nyíregyházára, mert remek embereket ismertem itt meg, és végig jól éreztem magam.

Egy biztos: Bennet Davis azon kevés légiósok közé tartozik, akiről nemcsak kötelességből mondanak jókat, hanem mert tényleg példamutató módon élt, edzett és játszott. A közlekedéshez – miként csapat- és lakótársa, Anthony Nelson – egy kerékpárt szerzett be, amelyet búcsúajándékkánt Mohácsi Mátéra hagyott. A fiatal bedobó sem lenne boldogtalan, ha egyszer még vissza kellene szolgáltatnia a kétkerekűt eredeti gazdájának...


Bennet Davis mutatói az NYKK színeiben a 2012/2013-as bajnokság alapszakaszában

Meccsek száma: 22

Játszott perc-átlag: 37.5 (2.)

Pontátlag: 17.32 (15.)

Lepattanó-átlag: 9 (1.)

Blokkolt-dobás-átlag: 1.05 (2.)

Labdaszerzés-átlag: 2.27 (5.)

Értékindex-átlag: 24.77 (9.)

(Zárójelben a mutatók által a teljes mezőnyben megszerzett helyezések.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!