Sport

2013.03.22. 20:00

Későn jött Mohácsi triplazápora

Az NYKK bedobója a végére alaposan megszórta magát, de a Pécs így is biztosan nyert.

Az NYKK bedobója a végére alaposan megszórta magát, de a Pécs így is biztosan nyert.Túl azon, hogy Bennet Davis a múlt hétvégén elköszönt a nyíregyháziaktól, a Pécsi VSK elleni pénteki, alsóházi mérkőzés bemelegítése közben kiderült, hogy Boldizsár Ferenc fájós térde miatt nem játszhat, így a hazai csapat centersora alaposan megcsappant. A másik oldalon is volt hiányzó: Chalrles Legiontól elköszöntek a baranyaiak, az eddigi másodedző, Czigler László pedig Czigler Lászlólett a szakmai munka feje.

Martins Berkisé volt az első hazai találat – tripla formájában, így a lett bedobó öt mérkőzés után talált be újra távolról. A légiós az első félidőben pótolta Davis hiányzó pontjait, meg Anthony Nelsonét is, hiszen az irányító két negyed alatt nem talált a gyűrűbe, ebben a helyzetben bravúrral ért fel, hogy egálról indulhatott a második húsz perc. Az amerikai játékmester kedvetlensége a harmadik negyedre is rányomta a bélyegét, az NYKK ekkor csak a palánk alatt őrlődő, de rendre külső posztról eredményes Mohácsi Máté pontjaira támaszkodhatott. A sötét mezes pécsiek ellenben színesebben támadtak, s miután előnyüket tíz pont fölé növelték, nem lehetett kérdéses, hogy megnyerik a mérkőzést.

A palánk alatt végig erőfölényben voltak a vendégek, és bár a negyedik negyedbeli káosz (sportszerűtlen hiba itt is, ott is) után volt egy halovány hazai feltámadás, a Pécs összességében végig a kezében tartotta az irányítást, és biztosnak mondható sikert aratott – még úgy is, hogy Mohácsi gyors egymásutánban szerzett négy triplájával némileg közelebb hozta a hazai csapatot.

Marso-Nyíregyháza KK–Pécsi VSK

82–88 (19–25, 15–9, 12–20, 36–34)

Bujtosi csarnok, 250 néző, v.: Földházi, Benczur, Pozsonyi.

NYKK: Nelson 3, Polyák 14/9, Berkis 26/9, Mohácsi 31/18, Varga M. Csere: Mondzinger, Kaluha 8/3, Siska, Molnár M. Edző: Ferenczi Tamás.

Pécs: Loesing 18/3, Kovács P. 12/3, Csabay 2, Tóth N. 25, Hendley 20. Csere: Bíró O., Nagy K. 6/6, Halász Á. 5. Edző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Kaluha (40. perc).

Az eredmény alakulása, 5. perc: 11–7, 7.: 11–17, 14.: 26–29, 19.: 32–32, 26.: 40–48, 33.: 55–66, 35.: 62–70, 38.: 65–78.

Mesterszemmel

Ferenczi Tamás: – Ebben a szerkezetben is voltak nagyon jó periódusaink, olykor a védekezéssel sikerült meglepetést okoznunk az ellenfélnek, amely azonban fizikai fölénye révén a végére fölénk kerekedett.

Csirke Ferenc: – Nagyon büszke vagyok arra, hogy a pécsi csapat edzője lehetek, és arra kérek mindenkit, hogy becsüljünk meg minden játékost, akik kitartottak mellettünk. Nagyon jól tudtuk pótolni Charles Legiont, és tettünk egy lépést a rájátszás felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!