Sport

2013.03.20. 15:43

Most egy napra két vereség jutott

Fucsovics Mártonnal szemben borította a papírformát ellenfele a franciaországi teniszversenyen.

Fucsovics Mártonnal szemben borította a papírformát ellenfele a franciaországi teniszversenyen.Ilyen ez a sportág! Egyszer legyőzöl egy olyan játékost, akit kétszáz hellyel jegyeznek előrébb a világranglistán, máskor kikapsz olyantól, aki ezerrel foglal mögötted helyet. A nyíregyházi teniszezőnek, Fucsovics Mártonnak (384. az ATP-rangsorban) szerdán a második változatban volt része a franciaországi Saint-Raphaelben, ahol 10 ezer dollár összdíjazású kemény pályás ITF-future-versenyen volt érintett.

A nyolcadik helyen kiemelt Marcinak az első fordulóban a szabadkártyás francia, a 18 esztendős Enzo Couacaud (1313.) volt az ellenfele, és bizony nemcsak a mi nyelvünk tört bele a rivális nevének kiejtésébe, hanem a 21 éves magyar játékos bicskája is a legyőzésébe. Fucsovics ugyan mindkét szettben brékhátrányból kapaszkodott vissza, de az utolsó adogatójátékát rendre elvesztette, így 6:4, 6:4-re kikapott.

Párosban a szerb Danilo Petrovics oldalán már a döntőbe jutás volt a tét, ám itt is bele kellett törődni a vereségbe: a negyedik helyen kiemelt Romain Arneodo, Hugo Nys (francia) kettő 6:4, 7:5-tel lépett a fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!