Sport

2013.04.19. 10:05

Apró malőr sem fér bele

A bajnoki hajrában kiélezett harc az élen: a Tiszavasvári és a Kisvárda férfi együttese sem hibázhat.

A bajnoki hajrában kiélezett harc az élen: a Tiszavasvári és a Kisvárda férfi együttese sem hibázhat.Kezdjük a végénél. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban vasárnap este (kezdés: 18 óra) tudják le azt a TiszavasváriDemecser összecsapást, amely egyértelműen az aktuális forduló legpikánsabb találkozója. A felek őszi, döntetlennel (31–31) zárult „randija” bővelkedett eseményekben, ezúttal pedig – főként – az élen nyomuló házigazda számára nagy a tét.

Elvégre a Vasvári vezeti ugyan a tabellát, de csak jobb gólkülönbséggel előzi a Kisvárdát, vagyis a Medve-legénységnek egyetlen apró malőr sem fér bele. A hatodik helyen táborozó látogatóknak is érdemes csipkedni magukat, szerencsés esetben még előrébb is rukkolhatnak a tabellán, befészkelődve a közvetlen elitbe.

Ha már a vasárnapnál tartunk... Az ugyancsak a baj noki címre hajtó Kisvárda saját katlanjában fogadja a Hajdúszoboszlót (9. hely), ami papíron biztos hazai sikerrel kecsegtet. Némi óvatosságra adhat okot, hogy a megkapaszkodásért küzdő látogatók feltámadtak az utóbbi időben, figyelemre méltó eredményeket mutattak fel (nyertek például Demecserben...). A keserves heteket élő, a táblázaton meglehetősen mélyre süllyedő Mátészalkai MTK (11. hely) Nádudvaron (8. hely) próbálja menteni a menthetőt. Szó se róla, az idén valamennyi fellépésüket elbukó szatmáriaknak sokat jelentene az idegenbeli bravúr.

A Fehérgyarmat (5. hely) – a szokásos szombati időpontban (kezdés: 18 óra) – hazai pályán gyűrheti le a Miskolcot (7. hely), miközben a 2013-ban rendkívül jól muzsikáló Nyírbátor (4.) a tizedik pozícióban tanyázó debreceni egyetemisták vendégeként alakíthat ismét nagyot.

A Kisvárda NB II-es női kézilabdacsapata már péntek este játszott – mégpedig a tehetséges debreceni fiatalokat tömörítő DVSC III vendégeként. A Kállósemjén-Kölcsey DSE szabadnapos a soros bajnoki körben.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!