Sport

2013.04.18. 10:46

Lavanttal Rallyn jártunk, havat s jeget láttunk!

Beszélgetés Szántó Szabolcs navigátorral.

Beszélgetés Szántó Szabolcs navigátorral.Már a második Mitropa Rally Kupa versenyen vettél részt az idén. Sajnos most is közbe szólt a technika ördöge. Mi is történt a Hondával?

- Maga a Honda egy megbízható autó, a technikai problémát anyagfáradás okozta egyszerűen eltörtek a motortartó bak csavarjai. Félrebillent a motor eltörte az egyik testkábelt, így vészprogramon ment a Honda. Ilyenkor úgy megy mint egy rossz utcai autó.

A szakaszokon voltak murvás részek is. Hogy lehet ezekre gumizni és versenyezni?

- A pályabejáráskor megnézzük a pálya állapotát, inkább a guminyomásra szoktunk koncentrálni mert a murvás szakaszokon a víz miatt visszahűl a gumi, így könnyen kaphatsz defektet. Erre kell nagyon vigyázni. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Az első nap esett az eső, a magasabb részeken havas, jeges szakaszok nehezítették a pályákat. Ennek ellenére sikeresen felírtuk az itinert. Felkészültünk fejben a versenyre. Az edzésen minden rendben ment.

Eredeti tervünk szerint Renault Megane RS-sel akartunk indulni, de a  hóviszonyok miatt nem érkezett meg minden alkatrész, és nem  készült el időben az autó. A gumik most elég jól bírták az utat. Esős időben ez is olyan fontos, mint az autó felkészítése. A pályához választunk gumit. Erre kell nagyon vigyázni. Egyszerűen két három kanyarral előbb kell járni mint a sofőrödnek ezt elég nehéz pontosan kivitelezni. Ezt fejben kell rögzíteni.

A rengeteg kanyart hogy lehet időben bemondani a pilótának?

- Egyszerűen két három kanyarral előbb kell járni mint a sofőröd ezt elég nehéz pontosan kivitelezni.

Legközelebb hol és mivel indultok?

- A legközelebbi verseny Szlovéniában, lesz a híres Saturnus Rally. Az előző két versenyen esett az eső, elég extrém körülmények voltak. Most száraz aszfalton szeretnénk kipróbálni az új versenyautót, a Renault Megane RS-t. Turbós motor hajtja, nem úgy mint a Hondát. Bizakodó vagyok remélem sikeresen célba érünk.

Köszönet a Partnereinknek!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!