Sport

2013.04.13. 18:22

Máté parádés egyéni csúcsa

Nyíregyháza - A Nyírsuli válogatott gyaloglója jól kezdte a 20 kilométeres szezont

Nyíregyháza - A Nyírsuli válogatott gyaloglója jól kezdte a 20 kilométeres szezont

A Prágához közeli Podebradyban ma délután rendezték a világ egyik legnagyobb hagyományú,1927 óta lebonyolított gyalogló versenyét, amely egyben nyolc ország válogatottjainak viadala is volt. A magyar válogatott teljes csapattal ( 2+1 fős férfi, női felnőtt és junior) vett részt a találkozón, amelyen több versenyző számára a pontversenyen kívül a legnagyobb tétet az idei világversenyek részvételi szintjeinek teljesítése jelenti.

Ez nem vonatkozott Helebrandt Mátéra, a Nyírsuli válogatttjára, aki már tavaly teljesítette az idei, moszkvai világbajnokság A-szintjét. Máténak idén ez volt az első 20 kilométeres megmérettetése, és a jelek szerint jó úton jár Pokrovenszki József tanítványa, hiszen az olimpián elért egyéni csúcsát (1:23:32) majd egy perccel megjavítva, 1:22.40-es idővel ért célba. A remek versenyen ötvenhatan indultak, végül a kolumbiai Arévalo Eider nyert 1:20 alatti idővel, Máté a hetedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!