Sport

2013.05.15. 13:01

Mentesülni az izgalmak alól

Kisvárda - A második hely tétje nem más az NB III-ban, mint az egyenesági bennmaradás kiharcolása.

Kisvárda - A második hely tétje nem más az NB III-ban, mint az egyenesági bennmaradás kiharcolása.

Nem tűnik túl életszerűnek, hogy a hátralévő három fordulóban a Cigánd úgy dolgozza le az éllovas Várda SE-vel szemben meglévő kilencpontos hátrányát, hogy a felek között a gólkülönbségben meglévő 37-es differenciát is eltünteti. Úgyhogy mondjuk ki: az NB III. Tisza-csoportban a bajnoki cím eldőlt, már csak a legközelebbi pozíció, a második hely kiadó.

A Várda mögött végeznének

És az ezüstéremnek ezúttal jóval nagyobb a jelentőség, mint a korábbi években. A létszámszűkítéssel járó átszervezés miatt ugyanis csak a második hely jelenti az egyenesági bennmaradást, így nem csoda, hogy az érintettek a szokottnál is jobban „kaparnak” a vicebajnok titulusért. Három játéknappal a zárás előtt reálisan nézve még a 47 pontos Cigándnak, az egyaránt 45-45 egységgel álló Nyírbátornak és Tiszaújvárosnak valamint a nagy tavaszi menetelésben lévő, 43 ponttal az ötödik helyen álló Létavértesnek van esélye arra, hogy közvetlenül a Várda mögött zárjon. A legutóbbi forduló előtt még a Nyírbátor volt a legkedvezményezettebb helyzetben, de a Hajdúszoboszló elleni hazai 3–3-as döntetlennel kicsúszott az irányítás a tavalyi ezüstérmes kezéből.

– Felesleges számolgatni, mert aki mindegyik meccsét megnyeri, az lesz a második, aki viszont nem, az nem érhet révbe – egyszerűsítette le a kérdést a bátoriak kapusa, Tóth Szilveszter. – Úgyhogy tényleg mindig a következő feladatra kell koncentrálni. A múlton sem érdemes rágódni, de tény, a Hajdúszoboszló elleni mérkőzésen nagy esélyt szalasztottunk el. A szoboszlóiakon cseppet sem érződött, hogy szinte biztosan lemaradnak az osztályozós helyekről, bízom benne, hogy a többi alsóházi csapat is úgy fog küzdeni a riválisaink ellen, ahogy legutóbbi ellenfelünk tette a saját otthonunkban. Lesznek még egymás közti mérkőzések, ennélfogva körbeverésekre is lehet számítani.

Ilyen kiélezett csatában és ennyire kevéssel a vége előtt már nagy jelentősége van a sorsolásnak. A hátralévő ellenfelek ismeretében melyik csapatra várhat a legkönnyebb befejezés?

Ne legyen lefutott meccs!

– Talán a Tiszaújváros sorsolása a legjobb, hiszen a borsodiak csak az alsóházból kapnak ellenfelek, de mint említettem, bízom benne, hogy egyik meccs sem lesz lefutott – így Tóth Szilveszter. – A másik három csapatra még vár legalább egy rangadó, mi szombaton a Létavérteshez utazunk, az utolsó fordulóban pedig a létaiak a Cigándot fogadják. A Léta otthonában győzelemre törekszünk, ehhez kevesebb gólt kell kapnunk, mint az utóbbi meccseken, bár nekem azzal a verzióval sincs semmi bajom, ha eggyel többet szerzünk, mint az ellenfél.

Azt mindenesetre már tudni lehet, hogy a Tisza-csoport harmadik helyezettje a borsodi, a negyedik a csongrádi, az ötödik pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokkal vív osztályozót a harmadosztályban maradásért. A második viszont mentesül a további izgalmak alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!