Sport

2013.05.08. 10:30

Nincs lejtőn a Tiszalök

A tuzséri zakó után sem zuhant össze a Tisza-parti csapat, amely tavasszal olykor csodára is képes volt.

A tuzséri zakó után sem zuhant össze a Tisza-parti csapat, amely tavasszal olykor csodára is képes volt.Ezt benézték. A Tiszalök csúnyán elkalapálták szombaton. Persze, nézhetjük a dolog pozitív oldalát: inkább egy 5–0-ás zakó Tuzséron, mint öt 1–0-ás vereség, ami valóban gyászos lenne – magyarán megmondva, réges rég megpecsételte volna a megyei első osztályú futballegylet sorsát.

Erről momentán szó nincs. A Tisza-partiak ugyanis kilenc tavaszi fellépésükből hetet megnyertek, a tizenötödik helyről a tizedikre rakétáztak előre: bár az is igaz, a jelenlegi pozíció egyáltalán nem garancia a megkapaszkodásra.

– A magyarázat pofon egyszerű: a keret tagjaiank túlnyomó többsége még iskolába jár, közülük négyen ballagtak a hét végén, aligha szükséges ecsetelnem ez mivel jár, ami aztán éreztette hatását Tuzséron – taglalta Kovács János, a Tiszalök edzője. – Ráadásul kilenc meccset játszottunk tavasszal, az utóbbi időben meglehetősen sűrű program szerint, kiütközött a fáradság a srácokon. Ez egy ilyen meccs volt, így sikerült, ugyanakkor nem zuhantunk össze. Annál is inkább, mert a jó szerepléssel megteremtettük az esélyt a bentmaradás kiharcolására, és sansz még mindig adott.

A tárasaság tavasszal már bebizonyította, hogy képes olykor a csodára is, elvégre olyan eredményeket ért el, amit kevesen hittek volna. Újabb nagy menetelés kezdődik, pénteken és vasárnap újabb bajnoki forduló következik: nem hiszem, hogy lejtőre kerültünk, darálunk tovább, ahogy eddig is tettük.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik