Sport

2013.06.30. 18:03

Tragédia az autóversenyen

Nagykálló - Nézők közé hajtott egy versenyző - többen megsérültek.

Nagykálló - Nézők közé hajtott egy versenyző - többen megsérültek.

18:12: Baleset történt a 4912. számú út Nagykálló és Újfehértó közötti szakaszán zajló autóversenyen 2013. június 30-án kora délután.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott és autójával a nézők közé csapódott. A baleset következtében megsérült kilenc embert a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétsége, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - adott tájékoztatást az MRFK sajtószolgálata.


18:07: dr. Pápai György Észak-Alföldi regionális orvosigazgató kárhely parancsnokkként személyesen irányította a mentést Nagykállóban, ahol egy kisodródó versenyautó a nézők közé vágódott. Érdeklődésünkre elmondta: két személy állapota életveszélyesnek minősíthető, egyiküket roham kocsi a nyíregyházi kórházba szállította, egyet pedig Debrecenbe vitt mentőhelikopter. További hét személy sérülése nyolc napon túl gyógyuló, őket több mentőjármű szállította a nyíregyházi kórházba.

Egy nézővel sikerült beszélni a helyszínen, aki egy másik kanyarban tartózkodott a baleset idején. Elmondta, sajnos ott, ahol az autó kisodródott, a kettős kordon ellenére a nézők belógtak a lezárt területre, ez lehetett oka annak, hogy többen megsérültek. A rendőrség a helyszínt lezárta, a baleset helyétől kb. 600 méterre húzta ki a kordont, azon túl, senkit nem engedtek be.


18:02: Még mindig nagy a dráma a nagykállói ralisprint helyszínén. A rendőrség kordonnal lezárta azt a területet, ahol a baleset történt, és egyelőre még nincs hivatalos inormáció. A nem hivatalos szerint az egyik versenyző egy kanyar előtt mintegy száz méterrel akart fékezni, ami nem sikerült (még nem tudni, hogy technikai hiba volt-e az ok), így az autó egyensen száguldott tovább és a nézők közé csapódott. Szintén nem hivatalos információ szerint a szurkolók egy kordon mögött álltak és már nem tudtak elugrani a szemből érkező versenyautó elől. A meg nem erősített hír szerint egy huszonhat esztendős fiatalember az életét veszítette, többen pedig megsérültek.


17:34: Információink szerint vasárnap délután félbeszakították a nagykállói ralisprint versenyt, miután egy egyik versenyző a nézők közé vágódott. Az elsődleges hírek szerint többen megsérültek, közülük a két legsúlyosabbat mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!