Sport

2013.07.24. 11:07

Nem a tv-sorozatra gondolt...

Dudás Zoltánra új kihívásnak igyekszik megfelelni – Nagyecseden.

Dudás Zoltánra új kihívásnak igyekszik megfelelni – Nagyecseden. Dudás Zoltán sokáig kirobbanthatatlannak tűnt Nyírkarászból. Jószerivel együtt lélegzett a futballcsapattal – a fiúk minden búját, baját orvosolta. A harci tűz nem szunnyadt ki belőle, csak éppen máshol „lángol” tovább – Nagyecseden. Ami csaknem garanciát jelent arra, hogy a megyei első osztályba aláhullt egylettel sem ég meg.

Érdekes, de nem felhőtlen

– Bevallom őszintén, nehéz volt meghozni a döntést, hiszen pályafutásom itt kezdődött, Karászban – taglalta a történteket Dudás Zoltán. Naná, hisz az egykor lobogó hajú középpályás nyolc évet „légióskodott” a Baktalórántháza, a Kisvárda NB III-as, majd a Sényő NB II-es csapatában. Mindeközben nagyon sok barátot szerzett, sok élménnyel gazdagodott. Amikor hazakerült, mármint Nyírkarászba, tagja lehetett egy olyan együttesnek, amely feljutott az NB III-ba. Szép eredményeket értek a Magyar Kupában is, mígnem 2008-ban felkértek, hogy legyek játékos-edző.

– Az igazsághoz tartozik, nem unatkoztam ebben az időszakban. Közel hetven játékossal dolgoztam, ami szerintem csúcskategóriába tartozik. Szinte minden évben új csapatot kellett építeni, éppen ezért volt érdekes és szép, de nem mindig felhőtlen. Szeretném megköszönni azoknak, akik segítették munkámat, valamint az egyesületet, és nem mentek el szó nélkül azon játékosok mellett, akik kitartottak mellettem jóban, rosszban, na, itt nem a tv-sorozatra gondolok...

Dudás Zoltánnal tehát nagyot fordult a világ. Persze, nem nyeretlen kétéves már, ráadásul ebben a szakmában olykor „megtalálja” az embert a feladat.

További részletek a Kelet-Magyarországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!