Sport

2013.07.21. 16:40

Szikszai Róbert junior Európa-bajnok diszkoszvetésben!

Megszületett a Nyírsuli történetének első korosztályos kontinensbajnoki címe: a diszkoszvető Szikszai Róbert vasárnap délután révbe ért az olaszországi Rietiben.

Megszületett a Nyírsuli történetének első korosztályos kontinensbajnoki címe: a diszkoszvető Szikszai Róbert vasárnap délután révbe ért az olaszországi Rietiben.

Szikszai Róbert világranglistavezetőként, esélyesként kezdte a diszkoszvetés döntőjét. Elsőre biztonságit, 57.87 métert dobott, amivel a harmadik helyen állt, egészen a harmadik dobásáig (a második érvénytelen volt). Az sem zavarta, hogy a brit Nicholas Percy éppen előtte javított 62.04-re, Robi ugyanis éppen egy méterrel és egy centivel dobta őt túl, és 63.05-tel átvette a vezetést.

Erre már nem volt válasza az ellenfeleknek. Sziki negyedikre is nagyot dobott, de sajnos kilépett, az ötödik dobásával pedig méginkább bebiztosította vezetését, 63.47 méterre szállt a kezéből a szer. Az utolsó sorozatban, ahogy fogytak a kísérletek, úgy lett biztos Kerekes László tanítványának egyre jobb helyezése. Amikor utolsó előttiként Percy állt a dobóketrecbe, már tuti volt az ezüst, és mivel a brit csak 55.10-et dobott, Szikszai Robi felugorhatott: „Megvan!”.

Európa-bajnokként mutathatta be utolsó „gyakorlatát”, és az igazán nagy versenyzők ilyenkor is tartogatnak valami nagyot. Robi is így tett. 64.75-öt dobott, a világ idei legjobb junior eredményét, új korosztályos magyar csúcsot! Méltán ünnepelte az Európa-bajnoki címét, ami után az első ölélést és gratulációt a láthatóan meghatódott edzőjétől, Kerekes Lászlótól kapta.

Szép volt, Robi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!