Sport

2013.08.23. 07:05

Gym - Jam Tököl

Szántó Niki driftversenyző élménybeszámolója a Tököli Gym - Jam rendezvényről.

Szántó Niki driftversenyző élménybeszámolója a Tököli Gym - Jam rendezvényről. Kíváncsian vártuk a hétvégén megrendezésre került Gym-Jam autós őrületet, ahol egyszerre 6 versenyt bonyolítottak le a szervezők. Örültünk neki, hogy a Gymkhana Grid is Tökölre látogat. Mi a Gymkhana Országos bajnokság és a Gymkhana Grid futamára neveztünk.

Mivel versenynaptárunkban a koedukált hazai bajnokságok szerepelnek, és mind a 3 bajnokságban az éves dobogóért állunk harcban, így elsősorban ezekre koncentrálunk. Többek közt ezért sem terveztünk indulni a Queen of Europe versenyén. Viszont nagyon szurkoltunk a magyar lányoknak, akik derekasan helyt álltak!

A hétvégét a Gymkhana bajnokság 2. pozíciójából vártuk

A pálya nyomvonala eltért az előzőekben felvázolttól, viszont gyorsabbá tette. A szombati napon szeles, de esőmentes időben tudtunk edzeni. Az egyszerűbb nyomvonal miatt, a versenyzők a technikára koncentráltak, és a nap végén már látszott, hogy a magyar mezőny jobb időt megy a külföldön megrendezett versenyek mezőnyeihez képest.

Az edzés később kezdődött a tervezetnél, így csak másfél óránk volt a megfelelő abroncs, a nyomás, és a futómű beállítás megtalálására. Az első kvalifikációs kört Nikolett még a nap közben használt beállításokkal tette meg, de a második és harmadik kör lehetőséget adott egy új abroncs kipróbálására, amivel pályacsúcsot autózott, és megnyerte a kvalifikációt. A vasárnapi tréningen tökéletesítettük a beállítást és Nikolett megdöntötte a szombati idejét is. Az első ellenfél Szőke Ákos volt.

A 8-ba kerüléshez futott első csata után, a Tallárom Balázs és Ladája ellen vívott második futam is jól sikerült. A döntőbe kerülésért Nikolett Mester Jánossal mérkőzött. Már a rajt előtt tudtuk, hogy szoros eredmények fognak születni. Az egyes pálya nagyon jól sikerült és Nikolett majdnem 1 másodperces előnyével kezdték a második pályát.

A kettes pálya is jól indult, de itt jobban együtt haladva értek be a célba, így az eredmény szorosabb lett. A futamot Nikolett nyerte, így egy gyors gumicsere után vártuk a döntő csatát, Zahuczki Zsolttal.

Nagyon szoros első kör után mindössze 0,4 mp volt a különbség köztük, Zsolt javára, amit a kettes pályán Zsolt megtudott tartani. Nagyon jó ellenféllel vívtunk szoros csatát a döntőben, ami igazi megkoronázása volt az egész hétvégének, és megerősítettük a második pozíciónkat a bajnokságban.

A következő versenyen visszavágunk :)

A versenyen készült videók és képek megtalálhatóak Facebook oldalunkon.

Köszönjük mindenkinek aki velünk volt a pályán, vagy otthon szurkolt nekünk.

- Nerom3 Drift Team -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!