Sport

2013.08.27. 13:25

Repülőtéren tekertek a bringásaink

Jánowsky Zoltán közel 700 kilométert teljesített 24 óra alatt.

Jánowsky Zoltán közel 700 kilométert teljesített 24 óra alatt. A Hungaroring után a hétvégén újabb egyedi helyszínen, a kiskunlacházi repülőtéren rendeztek huszonnégy órás kerékpárversenyt. A nyíregyházi ViniBike Kerékpáros Sportegyesület nyolc fős csapata mellett immár két egyéni induló is ki akarta próbálni teljesítőképessége határait.

A nyíregyháziak csapatban egy kilométerrel tekertek többet mint a Hungaroringen, végül 116 kört (812 km) tettek meg a hét km-es, jó minőségű kifutópályán. A Hungaroringen az emelkedők, most ez erős szél nehezítette meg a kerékpározást. Egyéniben Hanász Attilának nem volt szerencséje, több technikai problémája is akadt, így „csupán” 448 km-t sikerült hajtania. Jánowsky Zoltán viszont remekelt, hiszen a kilencven egyéni induló közül az igen előkelő hatodik helyen ért célba 651 km-es tekerésével. Jánowsky célja az volt, hogy hatossal kezdődjön a célban az eredménye, ez sikerült is. Figyelembe véve, hogy Zoltán keveset tud edzeni a munkája miatt, elismerésre méltó, hogy a jegyzett ultrakerékpározók közül jó párat meg is előzött.

Egyéniben új országos csúcs született, a mindössze 23 éves Pályi Csaba 798 km-t tekert, három óránként állt meg öt perc pihenésre, végig lendületesen hajtott. Női egyéniben Szőke Rita 609 km-e is nagyon szép eredmény. A verseny ideje alatt az összes induló távját összeadva 61 ezer km lett a végeredmény. Ennyi kerékpáros még soha nem szállt nyeregbe egy repülőtéren.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!