Sport

2013.09.17. 09:48

Eddig sem volt kevés...

A férfiaknál hét, a nőknél két szabolcsi együttes érdekelt a kézilabda NB II. hét végi nyitányán.

A férfiaknál hét, a nőknél két szabolcsi együttes érdekelt a kézilabda NB II. hét végi nyitányán. Továbbra is a szabolcsi uralom jellemezi a végén rajtoló a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportot. Sőt, az előző évadhoz képest még bővült a legkeletibb megyét képviselő együttesek száma – pedig eddig sem volt kevés. A tizenkét legénységet felvonultató mezőnyből hetet a „mieink” adnak! A Nyírsuli-Nyíregyháza II újoncként, csaknem vadonatúj összetételű legénységgel mutatja meg magát a harmadik vonalban. A Demecser, Fehérgyarmat, Kisvárda (nem mellesleg bajnoki címvédő), Mátészalkai MTK, Nyírbátor, illetve a Tiszavasvári már régi motorosként hangol a nyitányra és egyáltalán nem lenne meglepő, ha eme hatosfogat kisajátítaná a dobogót.

Főként a bátoriaktól várható kiugró teljesítmény, legalábbis –a nevek alapján – olybá fest, ők fektették a legnagyobb energiát az erősítést célzó akcióba. No és persze, a várdaiak is aligha kívánják lejjebb adni a nívót.

A nőknél Kisvárdán szerény mértékben változott a keret – mindkét nyári szerzemény éppen a megyei rivális, Kölcsey DSE-től érkezett. Ugyanakkor a nyíregyházi diákcsapat két felettébb rutinos kulcsembere, Gaál Linda és Kocsik Viktória felhagyott az aktív játékkal.

 

Kézilabda NB II.: Átigazolási körkép

Férfiak

Demecser

Távozott: Barabás Bence, Bod Bence (mindkettő Kisvárda), Juhos Richárd, Zupkó Tamás (mindkettő Debreceni EAC), Fodor Tamás, Papp István (mindkettő Nyírsuli–Nyíregyháza II).

Érkezett: Bíró Dávid (Nyírbátor), Balogh Szabolcs (Hajdúnánás), Csébi Zoltán, Kovács Ferenc (mindkettő Nádudvar), Buzás Bence, Kovács László (mindkettő Tiszavasvári).

Fehérgyarmat

Távozott: Balogh Gergő (abbahagyta), Szűcs Balázs (abbahagyta).

Érkezett: Kun Szabolcs (Mátészalka), Mihail Lazareanu (Szatmárnémeti), Iosip Sergiu, Alexander Apostiu (mindkettő Nagybánya).

Kisvárda

Távozott: Nagyházi Péter (Sárospatak), Kovács Attila (abbahagyta,) Kozma Péter (Nyírsuli-Nyíregyháza II)

Érkezett: Barabás Bence, Bod Bence (mindkettő Demecser), Mándi Krisztián (Hajdúböszörmény)

Mátészalka

Távozott: Kun Szabolcs (Fehérgyarmat), Kun Ákos (?).

Érkezett: –

Nyírbátor

Távozott: Bíró Dávid (Demecser), Lázár Attila (Tiszavasvári), Szemcsák Olivér (?).

Érkezett: Kovács Ákos, Vasas György (Nyír-Flop Holding Nyíregyháza), Dévald Attila, Rontó Ákos (mindkettő Tiszavasvári), Csébi Dávid, Szabó Csaba (mndkettő Hajdúböszörmény), Zeglam Ramzi (Balmazújváros), Holb Máté (Nádudvar).

Nyírsuli–Nyíregyháza II

Távozott: –

Érkezett: Jobbágy Roland, Jobbágy René, Garai Balázs (mindhárom Nyírsuli), Kozma Péter (Kisvárda), Fodor Tamás, Papp István (mindkettő Demecser).

Tiszavasvári

Távozott: Buzás Bence, Kovács László (mindkettő Demecser), Dévald Attila, Rontó Ádám (mindkettő Nyírbátor), Vasas Tamás (abbhagyta), Pacza András (abbahagyta), Boczák Kornél (Nyír-Flop Holding Nyíregyháza), Medve Róbert (?).

Érkezett: Nagy László (mindannyian Hajdúnánás), Tallár Miklós (Bőcs), Lázár Attila (Nyírbátor).

Nők

Kisvárda

Távozott: –

Érkezett: Jurecska Kitti, Szabó Valéria (mindkettő Kölcsey DSE).

Kölcsey DSE

Távozott: Jurecska Kitti, Szabó Valéria (mindkettő Kisvárda), Kocsik Viktória (abbahagyta), Gaál Linda (abbahagyta), Herczku Fruzsina (abbahagyta).

Érkezett: Tilki Andrea (Hajdúböszörmény), Silye Vanda (Hort SE), Leithi Klaudia (Szeghalom).

 

KM-KT

Kép (09.18/linda kézi):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!