Sport

2013.09.10. 09:04

Egység és remek egyéni teljesítmények

Nyíregyháza - A Spartacus csapatként is nagyon jól működött a szombat esti meccsen.

Nyíregyháza - A Spartacus csapatként is nagyon jól működött a szombat esti meccsen.Jó hétvégéjük volt a Szpari focistáinak. Joggal lehetett az, hiszen a szombat esti, villanyfényes derbin biztosan nyertek 4–0–ra a Vasas ellen, így továbbra is százszázalékos mutatóval bírnak az egycsoportos másodosztályú focibajnokságban. Ráadásul egyetlen csapatként a mezőnyben!

Amíg a fővárosi játékosok és vezetők lógó orral jöttek be a gyepről, addig a hazaiak boldogan pacsiztak a drukkerekkel, és persze Lucsánszky Tamás, a Szpari vezetőedzője sem rejtette véka alá, hogy örül az eredménynek.

Jó kezdés, jó zárás

- Ismét bebizonyosodott, hogy jó pár csapattal szemben lépéselőnyünk van, hiszen a mi keretünk időben összeállt, voltunk egy sikeres ausztriai edzőtáborozáson - kezdte a szombati meccs értékelését Lucsánszky Tamás – Ezek a Vasas elleni találkozón is visszaköszöntek. Az első tíz percben nagyon jól játszottunk, és gólokat szerezhettünk volna.

– A vezetésünk után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, sőt a Vasas irányította a játékot – folytatta a vezetőedző. –  Szerencsére nem jöttünk ki rosszul ebből, hiszen a folytatásban a vendégek még nyíltabban támadtak, és ekkor eldöntöttük a mérkőzést.

– A szünetben kértem a játékosokat, hogy ne húzzák ennyire magukra az ellenfelet, toljuk feljebb a védekezésünket és amennyiben lehet. mihamarabb indítsunk támadásokat. Ezek meg is valósultak, így növelni is tudtuk az előnyünket.

Jó volt a védelem

– A nagyszerű csapatteljesítmény mellett többen is dicséretesen játszottak. Így például az egész védelem, külön kiemelve Szokol Zsolt és Rubus Tamás játékát, akik előtt Csordás Szabolcs is jó formát mutatott. Bajzát Péter három találata magáért beszél, szenzációs gólokat rúgott, Sándor István a középpályán játszott nagyon jól - így Lucsánszky Tamás.

A csapat egy része vasárnap tréningezett, hétfőre szabadnapot kaptak a játékosok. kedden folytatódik a munka, a héten két tétmeccset is játszik az együttes. Szerdán délután a Ligakupában a Balmazújváros vendégeskedik a Városi Stadionban, szombaton pedig Tatabányán lépnek pályára Bajzáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!