Sport

2013.09.16. 08:51

Eldobhatják a szívgyógyszert...

A baktaiak megelégelték a felesleges izgalmakat: a Mándok ellen már nem hagyták a végre a döntést.

A baktaiak megelégelték a felesleges izgalmakat: a Mándok ellen már nem hagyták a végre a döntést. Nem életbiztosítás a Baktalórántháza szakvezetőjének lenni. A megyei első osztályú futballcsapat tagjai szinte sportot űztek abból, hogy izgassák halálra az egylet elöljáróit, a kispadon ülőket – no meg szurkolókat. Az ötödik fellépésen viszont változott az ábra: a továbbra is hibátlan, immár a tabella tetejére nyomuló gárda 4–0-ra páholta el az egyébként ugyancsak az elitbe sorolt Mándokot. Magyarán, a korábbi összecsapásokkal gyökeres ellentétben, ezúttal nem hagyta az utolsó pillanatokra a győztes gól bepréselését. Így a szívgyógyszerre sem volt szükség.

– Négyből három meccsen hátrányból fordítottunk, egyedül a nagyecsedi meccsen vezettünk már 2–0-ra, bár akkor is felhoztuk az ellenfelet, 3–3 után Szabó Róbert a 92. percben fejelte be a mindent eldöntő gólt – vágott a téma közepébe Kozma József, a baktaiak harminckét esztendős, harcedzett játékosa. – Valamiért bealszunk a mérkőzések elején...

Folyamatosan azt boncolgatjuk, mi az oka annak, hogy az első negyedórában csak kóválygunk a pályán, ami az azért is furcsa, mert korábban ez nem volt jellemző ránk. Talán még mindig azt hisszük, hogy a meccseket rutinból megnyerhetjük, pedig megtanulhatnánk már végre, hogy ebben az osztályban ugyanúgy hajtani kell a sikerért, mint az NB III-ban. Szerencsére, eddig azért komolyabb probléma nem származott ebből, de erre nem lehet bazírozni. A Mándok ellen már közelítettünk ahhoz a teljesítményhez, amit szeretnénk. Bár a kezdés most is álmoskás volt, majd két perc alatt rúgtunk két gólt, és már nem volt kérdéses, hogy biztosan megszerezzük a három pontot.

Kozma József alátámasztotta ama sokak által hangoztatott véleményt, hogy az átszervezés következtében csaknem valamennyi találkozón meg kell feszülni az eredményes szereplés érdekében.

– Kellemes csalódtam a színvonalat tekintve, persze várható volt, hogy kiélezett lesz a bajnokság. Senkit nem lehet félvállról venni, nincs előre lefutott meccs. Ettől függetlenül minél előrébb akarunk végezni... A többiek nevében is mondhatom, csalódottak lennénk, ha leszorulnunk a dobogóról.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!