Sport

2013.09.11. 12:34

Ezúttal más babérokra vágynak

Nyíregyháza - Sorrendben a Nagyvárad, a Svit és a Kecskemét ellen játszik az NYKK férfi kosárlabdacsapata a Nyíregyháza Nagydíjon.

Nyíregyháza - Sorrendben a Nagyvárad, a Svit és a Kecskemét ellen játszik az NYKK férfi kosárlabdacsapata a Nyíregyháza Nagydíjon.

Miután a bujtosi csarnok tervezett felújítása miatt november végéig hazai környezetben nem játszik bajnoki mérkőzést a Marso-NYKK, a szurkolók számára sokáig a csütörtökön kezdődő és szombatig tartó Nyíregyháza Nagydíj lesz az egyetlen esemény, amikor szemügyre vehetik az élvonalbeli férficsapatot.

Hogy aztán a végleges keret lép-e fel a két év után városi támogatással újjáélesztett hazai rendezésű viadalon, az még kérdéses, hiszen a négy fellépő külföldi játékos egyelőre csak próbaidős szerződéssel rendelkezik. Viszont már itt vannak mind a négyen, így a Kész Holding Kupáért kiírt viadalon a magyar útlevéllel is rendelkező Derek Hall, a múlt heti nagyváradi tornán szintén jelenlévő Paul Jones, valamint a kerethez a hét elején csatlakozó Dirycius Simms-Edwards és Bilal Dixon is megmutatja magát. Jelenlétükben már nagyobb játékerejű NYKK-ra lehet számítani, mint amelyiket a romániai városban 25 és 39 pont közötti különbséggel múltak felül az európai kupasorozatokban is induló ellenfelek.

– Csapatunk a külföldiek mellett a helyi kötődésű fiatalokra épül, hiszen Cseh Györgyön kívül valamennyi magyar játékosunk saját nevelésű – mondta a torna kapcsán szerdán az X Café Koncert és Music Pubban tartott sajtótájékoztatón Sitku Ernő, a nyíregyháziak másodedzője. – Új útra léptünk, amely sok türelmet igényel a szakmai stáb és a szurkolók részéről is. A légiósok beépítése sem egyszerű, velük meg kell ismertetni a csapat játékát, ami nem biztos, hogy a torna rajtjáig sikerül. Ugyanakkor csakis az erős ellenfelekkel vívott edzőmeccseknek van értelme.

Erős riválisokban márpedig nincs hiány. Makrai László ügyvezető az ellenfeleket bemutatva rámutatott: az Eurochallenge-sorozatra készülő, hét légióssal érkező, román bajnoki bronzérmes CSM Oradeával szemben a múlt heti vendéglátást viszonozzák, a szlovák Svithez (az NYKK tavalyi légiósának, Martins Berkisnek a korábbi és az új csapata) pedig a jövő héten utazik a csapat. A Kecskeméti TE beugró, hiszen az eredetileg résztvevő Alba Fehérvár új spanyol edzője a bajnokságig a csapat valamennyi magyarországi programját lemondta. A kecskemétiekkel itt lesz a magyar szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics is, aki tagja volt az Európa-bajnokságon résztvevő Montenegró szakmai stábjának, ám a balkáni ország csapata a csoportmeccsek után kiesett.

Hajdú Barnabás, az NYKK Kft. többségi tulajdonosa a városi támogatásért mondott köszönetet, Zentai Levente, a versenybizottság elnöke pedig arról is ejtett szót, hogy öt különdíjat is kiosztanak majd. Az egyik a legsportszerűbb csapatnak járó lesz, amit Nagyváradról, utolsó helyezettként sikerült hazahozni. Nem meglepő, házigazdaként most más babérokra vágynak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!