Sport

2013.09.10. 10:57

Légiósokkal kiegészülve várják a tornát

Nyíregyháza - Csütörtöktől szombatig hazai körülmények között mutatja meg magát a bajnoki rajtra készülő Marso-NYKK.

Nyíregyháza - Csütörtöktől szombatig hazai körülmények között mutatja meg magát a bajnoki rajtra készülő Marso-NYKK.

Két év szünet után újra felkészülési tornát rendez a Nyíregyháza Kosárlabda Klub, a viadal első alkalommal viseli a Nyíregyháza Nagydíj nevet, amelyet a Kész Holding Kupáért írtak ki. A csütörtöktől szombatig tartó nemzetközi megmérettetés mezőnyében történt egy változás: eredetileg a magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár is tagja lett volna a mezőnynek, ám a székesfehérváriak visszaléptek, helyükre az élvonal újonca, a Kecskemét került. A két magyar csapaton kívül a romániai CSM Oradea (amely a múlt heti tornán volt a nyíregyháziak házigazdája) és a szlovák BK Iskra Svit (amely a jövő héten látja vendégül a Marso-NYKK-t) lép színre a bujtosi csarnokban.

Ami a nyíregyháziakat illeti, Nagyváradon meglehetősen foghíjas volt a keret, a légiósok közül csak Paul Jones mutatkozott be (no, meg a magyar útlevéllel is rendelkező Derek Hall), ő is csak a második mérkőzéstől állt rendelkezésre. Azóta már változott a helyzet, hiszen megérkezett az irányítónak kiszemelt, szintén amerikai Dirycius Simms-Edwards, aki már gyakorolt is a nyíregyháziakkal, és jó esély van arra, hogy honfitársa, a centerposzton számításba vehető Bilal Dixon is megmutassa magát Horváth Imre legénységében.

Nyíregyháza Nagydíj

A Kész Holding Kupáért kiírt felkészülési torna menetrendje:

Csütörtök, 17: Marso-NYKK–CSM Oradea (román), 19: Kecskeméti TE–BK Iskra Svit (szlovák).

Péntek, 16: Kecskemét–Oradea. 18: Svit–Marso-NYKK.

Szombat, 15: Oradea–Svit. 17: Marso-NYKK–Kecskemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!