Sport

2013.09.14. 21:04

Nem a győzelem miatt keserűek

Nyíregyháza - A kecskemétiek legjobbjai hazamentek, így az NYKK férfi kosárlabdacsapata számára nem volt értékmérő a torna utolsó meccse.

Nyíregyháza - A kecskemétiek legjobbjai hazamentek, így az NYKK férfi kosárlabdacsapata számára nem volt értékmérő a torna utolsó meccse.

Befogadta a Kecskemétet a Marso-NYKK a hazai rendezésű tornájára, mindezt úgy „hálálta meg” a KTE, hogy a Nyíregyháza Nagydíj utolsó napjára, a házigazda elleni mérkőzésre nem nevezte a legjobbjait, sőt a szakmai igazgató, Sztojan Ivkovics haza is utazott.

Így aztán a nyíregyháziak az értékmérő erőpróba helyett egy jobbára U23-as játékosokból álló csapattal találta szemben magát. Erre a lépésre Horváth Imre, az NYKK szakvezetője úgy reagált, hogy ugyancsak az ifjoncainak adott főszerepet. Amikor a második negyedben szerephez jutottak az alapemberek, akkor nagyjából el is dőlt a mérkőzés, utána már csak az előnnyel kellett tudni sáfárkodni. Ezzel a házigazda a második helyen zárta a viadalt, a Nagyvárad hibátlan teljesítménnyel zárt az élen.


Nyíregyháza Nagydíj

Férfi nemzetközi felkészülési torna a Kész Holding-kupáért, 3. fordulóMarso-Nyíregyháza KK–Kecskeméti TE 71–65 (14–14, 21–11, 17–20, 19–20)

NYKK: Molnár M. 4, Simms-Edwards 6/6, Kósa T. 8/6, Cseh 11/6, Varga M. 6. Csere: Polyák 5, P. Jones 4, Hall 9/3, Dixon 12, Mohácsi 2, Jakab P., Czura 4. A Kecskemét legjobb dobói: Kuntics 21/9, Karahodzics 12, Pongó Martin 11/3.

A másik mérkőzésen: CSM Oradea (román)–BK Iskra Svit (szlovák) 94–79.

A torna végeredménye: 1. Oradea 6 pont, 2. Marso-NYKK 5, 3. Kecskemét 4, 4. Svit 3.

Különdíjasok. A legjobb irányító: Wesley Channels (Svit). A legjobb center: Vyacheslav Denisov (Oradea). A legértékesebb játékos (MVP): Daniel Dillon (Oradea). Gólkirály: Dyricius Simms-Edwards (Marso-NYKK). A legsportszerűbb csapat: Svit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!