Sport

2013.09.23. 16:01

Nem hagyhatják szó nélkül

A jelek szerint a tuzsériaknál betelt a pohár. A megyei első osztályú futballcsapat szombaton elvérzett Nyírgyulajban, ami után Dancs Béla edző nem a vereségét tényét kifogásolta – sokkal inkább a részükre kiosztott öt sárga és piros lap hozta ki sodrából.

A jelek szerint a tuzsériaknál betelt a pohár. A megyei első osztályú futballcsapat szombaton elvérzett Nyírgyulajban, ami után Dancs Béla edző nem a vereségét tényét kifogásolta – sokkal inkább a részükre kiosztott öt sárga és piros lap hozta ki sodrából. A sűrű lapjárás következtében az egyesület olykor fizetni kényszerül, a Tisza-partiak szerint pedig ne ez legyen a bevételi forrás az illetékesek számára. A játékvezetők – véleményük szerint – lassan tendenciózusan nyúlnak a színes kártyákhoz, akkor is, amikor azt semmi nem indokolja.

– A mérkőzés után sokkal keményebb hangvételű nyilatkozatot akartam tenni, de aludva egyet is úgy gondolom, hogy a normálistól eltérő események történnek a pályán – emelte fel szavát a fejlemények láttán Lakatos Tibor, tuzséri szakosztályvezető. – A szezon kezdete óta sok sárga lapos figyelmeztetést kapunk, viszont az utolsó két mérkőzésen rengeteget, sőt pirosakat is. Úgy tudom, nem változtak a labdarúgás játékszabályai, játékosaink nem lettek durvábbak, talán a megyei egy lett kiegyensúlyozottabb, és ezért tűnhet keményebbnek néhány párharc, de a test-test elleni küzdelmet nem tiltja a szabályzat.

Talán a sporiknak és az őket felkészítőknek kellene többet angol illetve német mérkőzéseket nézniük, az ott már megszokott stílust pedig kicsiben nálunk alkalmazni. Azt már nem is merem feltételezni, hogy a büntetési tételek csökkenése miatt nyúlnak könnyebben a zsebükhöz a játékvezetők, mert ez nem vetne jó fényt rájuk.

Végezetül annyit, hogy nagyon sok barátom van sporik között, a mérkőzések végén egy kézfogás mellet mindig értékelem a tevékenységüket, soha nem bántok meg senkit, de ha a egyesületnél végzett nem kevés munkánk eredményét látom veszélyben azt nem hagyhatom szó nélkül. Ezért kérem meg személyesen is az elöljárókat, hogy a megfelelő fórumokon foglalkozzanak a problémával és találjanak megoldást, mert a nyilatkozatokban egyre több az ilyen jellegű reakció.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!