Sport

2013.10.10. 12:04

Jegyzet: Vili ünnepre készül

Olvasom, hogy a magyar labdarúgó-válogatott védője a hetvenötödik válogatottságára készül a hollandok elleni pénteki világbajnoki selejtezőn, és ezzel utoléri Albert Flóriánt és Sándor Károlyt. Hogy ki mindenkit hagyott már le? Bodnár Tibor jegyzete.

Olvasom, hogy a magyar labdarúgó-válogatott védője a hetvenötödik válogatottságára készül a hollandok elleni pénteki világbajnoki selejtezőn, és ezzel utoléri Albert Flóriánt és Sándor Károlyt. Hogy ki mindenkit hagyott már le? Bodnár Tibor jegyzete. Kiprich Józsefnek és Nyilasi Tibornak 70, Hidegkuti Nándornak 69, Kocsis Sándornak és Schlosser Imrének 68, Göröcs Jánosnak 62, Törőcsik Andrásnak a tehetségéhez mérten méltatlanul kevés, mindössze 45 válogatottság jutott. Ha ez így megy tovább, és a jövőben is ennyire kevés lesz a válogatottságra érdemes labdarúgónk, akkor még azt is megéljük, hogy Vanczák Vilmos (hiszen ő a pénteki ünnepelt) lesz a magyar futball történetének második százszoros válogatottja.

A svájci Sionban jól teljesítő, gólokat szerző, a válogatottban kétségkívül helyet követelő védő 30 esztendős, évi tíz meccsel számolva három éven belül tényleg eljöhet a nagy jubileum. Ahhoz azonban az kell, hogy a mieink ne olyan hitehagyottan futballozzanak, mint tették azt Bukarestben. Veszíteni lehet, betojni viszont nem. Különben ezt a generációt is szélnek lehet ereszteni...

Bodnár Tibor 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!