Sport

2013.10.29. 09:33

Tálentum terén nem áll rosszul

A kis Juhász Bence már üzent is Fucsovics Mártonnak, akinek sikerén felbuzdulva kezdett teniszezni.

A kis Juhász Bence már üzent is Fucsovics Mártonnak, akinek sikerén felbuzdulva kezdett teniszezni.Igaz ugyan, hogy a pálya felett elhúzó repülőgép vagy egy színes pillangó olykor még elvonja a figyelmét az edzésről, de az látszik a hétéves Juhász Bencén, hogy remek érzéke van a teniszhez. Ezt állítja róla edzője, Gyuricsku Enikő is, aki egykori tanítványához, Fucsovics Mártonhoz hasonlítja a tehetségét.

A Nyíregyházi Tálentum TE titánja amúgy éppen Marcinak, illetve a jelenlegi elsőszámú magyar teniszező 2010-es wimbledoni juniorgyőzelmének köszönheti, hogy ütőt ragadott. Az akkor négyesztendős gyermek apukájával, a tekés múlttal rendelkező dr. Juhász Antallal ott volt a bajnok londoni győzelmét követő itthoni ünnepélyes fogadtatásán, és akkor fogalmazódott meg a szülőkben, hogy mi lenne, ha... Nos, azóta az van, hogy Bence már járt Fucsovics Márton franciaországi akadémiáján, kiváló a kapcsolat a Davis Kupa-játékossal, és amikor erről faggattuk a kis legényt, akkor ő csak annyit mondott: „Marci meg felhúzhatja a gatyáját!”

Az aranyos elszólásból is látszik, igazi csibészről van szó, aki korához képest már tudatosan készül arra, hogy remek játékos váljon belőle. Az edzéseket már rendes nagyméretű pályán végzi, de az ő korosztályában még kisebb játéktéren rendezik a minitenisz versenyeket. Ebben az évben még a piros pályás korcsoporthoz tartozott, jövőre vált a narancssárgára, és azon is meg akarja ismételni a 2013-as eredményeit. Merthogy az elmúlt hónapokban látványos volt Juhász Bence fejlődése: februárban indult először versenyen, áprilisban pedig már viadalt nyert, a kiemelt országos körversenyt pedig összetettben a nyíregyházi játékos nyerte.

Ha így folytatja, Fucsovics Marcinak tényleg szűkebb hazájából lesz majd kihívója. Addig azonban még Bencének kell felkötnie azt a bizonyosat, hiszen az Eötvös József Gimnázium és Gyakorló Általános Iskola elsős diákjaként a betűvetéssel is most ismerkedik. Közben a család is gyarapodott, október 13-án érkezett meg Bence kistestvére, Mira, aki egyszer talán majd bátyja sikerein felbuzdulva kezdhet el teniszezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!