Sport

2013.10.02. 10:05

Válogatottságot ért a tripla

A nyíregyházi Laskai Írisz három versenyszámban is az élen végzett a karcagi regionális viadalon.

A nyíregyházi Laskai Írisz három versenyszámban is az élen végzett a karcagi regionális viadalon. Három megye, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg asztaliteniszezői indulhattak a Karcagon rendezett észak-alföldi regionális felnőtt- és utánpótlásversenyen. A lányok mezőnyét egyértelműen uralták a szabolcsiak, hiszen két újonc, a serdülő és az ifjúsági versenyszámban is nyíregyházi elsőség született.

A NAC Nyíregyháza játékosai közül az U11-es versenyszámban Laskai Írisz végzett az élen, és ő az összevont újonc (U13) kategóriát is megnyerte, utóbbiban klubtársa, Juha Marina lett a harmadik. Hasonló volt a végkifejlet a serdülők között is, vagyis Laskai arany-, Juha pedig bronzéremmel zárt, az ifjúságiak között pedig három nyíregyházi állhatott fel a dobogóra: Harman Lilla végzett az élen, Laskai Írisz lett a második, Juha Marina pedig a harmadik helyezett. Az összességében három arany- és egy ezüstéremmel záró Laskai Íriszt meghívták korosztálya országos válogatott keretébe is.

A felnőtt férfiak mezőnyében az apagyiak álltak rajthoz, közülük egyéniben Nagy Balázs az elődöntőbe jutott, és ott a későbbi győztes Lukács Richárdtól (Jászkun Volán) szenvedett 3:1-es vereséget, végül tehát bronzérmes lett. Szűcs Attila a nyolc közé jutott, Berecki Zsolt pedig a csoportjából körbeverést követően nem tudott a nyolcas főtáblára kerülni. Párosban apagyi siker született, hiszen a Nagy Balázs, Berecki Zsolt duó végzett az élen, Szűcs Attila pedig a mezőtúri Fülöp Gergellyel az oldalán nem jutott tovább a csoportjából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!