Sport

2013.11.25. 18:20

A legfontosabb a három pont

Törtei Tamás ötödik sárgáját gyűjtötte be, szerdán kupameccs a Haladás ellen.

Törtei Tamás ötödik sárgáját gyűjtötte be, szerdán kupameccs a Haladás ellen. Az utolsó őszi forduló is hozott nem várt eredményeket a másodosztályú focibajnokságban. Ilyen volt például a Dunaújvárosi békéscsabai sikere, de ide lehet sorolni a Siófok soproni vereségét, illetve az Ajka angyalföldi, nagy különbségű győzelmét.

A listavezető Nyíregyháza Spartacus a sereghajtó Kozármislenyt fogadta szombaton és végül 3–1-re nyert, ezzel igazolta a papírformát, már amennyiben ebben a kiegyenlített mezőnyben beszélhetünk erről. Jól kezdtek a hazaik, hiszen hamar vezetéshez jutottak. Ezt követően a vendégek vállalták a nyílt játékot, a hazaiak visszább álltak sikerült is egalizálniuk, ami után hamar jött az újabb nyíregyházi találat.

Maradt ez az állás egészen a ráadásig, amikor is Bajzát Péter második gólja végleg eldöntötte a három pont sorsát. A drukkerek bizonyára játékban többet vártak a Szparitól, ám a legfontosabb, a győzelem megszületett. – Mindent összevetve úgy vélem, hogy bár mezőnyben jobban játszottak a kozármislenyiek, a helyzeteket tekintve mi voltunk jobbak - indította visszatekintését a mérkőzésre Lucsánszky Tamás, a Spartacus vezetőedzője.

– Hamar vezetést szereztünk és után még növelhettük volna az előnyt, ám nem sikerült. Az egyenlítést, majd az újabb vezetésünket követően is volt lehetőségünk a gólszerzésre, ám ez csak a rendes játékidő letelte után jött össze. Az első játékrészben gyakrabban tudtunk a védelem mögé kerülni, ez a másodikban nem sikerült, ezért nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Mezőnyben többet passzolt az ellenfelünk, de a gólhelyzeteket tekintve felül múltuk őket, és ami a legfontosabb: nyerni tudtunk – így Lucsánszky Tamás.

A Szpari kemény hetet kezdett hétfőn, hiszen szombaton a tavaszról előrehozott mérkőzésen a jó formában lévő Ajka lesz az ellenfél. Ám előtte egy hasonlóan nehéz erőpróba vár Sándor Istvánékra, hiszen szerdán a Haladás lesz a vendég a Magyar Kupa-találkozón. Előbbit tekintve rossz hír, hogy Törtei Tamás ötödik sárga lapját gyűjtötte be, így a bajnokiról hiányozni fog. A szombaton sérülés miatt lecserélt Szokol Zsolt valószínűleg kihagyja a kupameccset, remélhetőleg szombatra már pályára léphet.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik