Sport

2013.11.14. 14:10

A négyek bandája sincs biztonságban

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tabella felső és alsóházában kiélezett a küzdelem: minden pont kincset érhet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tabella felső és alsóházában kiélezett a küzdelem: minden pont kincset érhet.

Jól sejtették. Mármint azt, hogy a megyei első osztályú bajnokság aktuális idényében nem lesz lefutott meccs, csaknem minden alkalommal vért kell izzadni a siker érdekében. Jóllehet, már az előző kiírás sem volt piskóta, elvégre a nyolc kieső együttes miatt az utolsó pillanatig volt miért cidrizni az érintetteknek.

Nos, most sincs másként. Fent és lent egyaránt ölre megy a küzdelem. A tabella élcsoportját alkotó négy egylet, a listavezető Kemecse, a második Nagykálló, a harmadik Cellspan-Balkány, valamint – a legutóbbi vereség következményeként az első pozícióból – a negyedik helyre visszacsúszó Baktalórántháza némiképp meglógott a riválisoktól. No nem nagyon.

Hátba csaphatnak...

Az ötödik Nyírmada hátránya csupán öt egység a táblázatot pillanatnyilag uraló Ádámszki-legénységgel szemben, ami mindennek nevezhető, csak ledolgozhatatlannak nem. A „négyek bandája” tehát nem érezheti biztonságban magát, ráadásul a különharcuk roppant szoros: az egyaránt huszonkilenc pontos Kemecse-Nagykálló páros előnye minimális a Balkány-Bakta duóval szemben.

A sorrend tehát bármikor borulhat, és Kemecse például a soros tizennegyedik fordulóban Nyírmadára látogat, márpedig ott „megcsúszott” már nem egy acélosnak titulált gárda. Mást ne mondjunk, a baktaiak csúnya zakóba léptek bele a Szőke-brigád katlanjában.

Mindeközben a bentmaradásért hajtó csapatok dolga sem egyszerű. A sereghajtó Tiszalök nincs veszélyes mértékben leszakadva. Kiváltképp, ha szombaton legyűri az ugyancsak az alsóházi csatában érdekelt Dombrádot.

Ebben az esetben „hátba csapja” a mezőnyt. Persze, a vendégeket sem szükséges felvilágosítani arról, mi forog kockán. A dombrádi győzelem egészen biztató jövőképpel kecsegtetne az újonc, Borza László által összegyúrt társaságnak.

Szakvezetői várakozások: 14. forduló

(kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Baktalórántháza (4.)–Ibrány (9.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Amennyiben a Kemecsén mutatott játékot átmentjük a soronkövetkező mérkőzésre, úgy gondolom, ebben az esetben nyerünk. Bár a szeszélyesen szereplő Ibrány vendégként veszélyesnek tűnik...

Varga Attila, ibrányi edző: – Nem mi vagyunk az esélyesek, de készülünk...

Nagykálló (2.)–Szatmár Unió FC (11.)

Gerliczki Máté, nagykállói edző: – Ha a két csapat keretét vesszük figyelembe, akkor rangadóról beszélhetünk, ha viszont csak a helyezéseket, akkor nem. Jelenleg a mienk az egységesebb és a jobb csapat, de ezt a pályán be is kell bizonyítani. Nem számítok egyszerű mérkőzésre, de ezúttal is győzelemre törünk.

Siska Attila, az SZUFC edzője: – Remélem, támadóink állandósítani tudják a legutóbb tapasztalat formájukat. A nagyon jó Nagykálló ellen erre szükségünk lesz.

Tiszalök (16.)–Dombrád (12.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Olyan helyzetben vagyunk, hogy számunkra nem létezhet más eredmény, csak a győzelem!

Borza László, domrádi edző: – Volt szerencsém látni a Tiszalök legutóbbi meccsét személyesen is meggyőződtem arról, igazak a róluk terjedő pozitív hírek. Éppen ezért hiába az utolsó helyen állnak, sokkal nehezebb meccset várok, mint a múlt heti, Volán-Sényő elleni volt. Abban az esetben lehetünk eredmények, ha mindenki legjavát nyújtja!

Vasárnap

Nyírmada (5.)–Kemecse (1.)

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – A Kemecsével csaknem mindig jó meccset szoktunk játszani. Köszönhető ez annak a ténynek, ahogy ők, mi is a támadófutballra fektetjük a hangsúlyt. Arra törekszünk, hogy azokat a szurkolókat, akik kijönnek bíztatni a csapatot, színvonalas mérkőzéssel és persze kedvező eredménnyel szolgáljuk ki.

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Ha már sikerült az első helyre előrerukkolnunk, nagyon jó lenne ezúttal is olyan eredményt elérni, amivel tudjuk tartani jelenlegi pozíciónkat. A Mada otthon különösen veszélyes csapat, ennek ellenére a három pontért utazunk.

Mándok (6.)–Nyírgyulaj (7.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Ez megint nem lesz egy piskóta mérkőzés. Ráadásul akad törleszteni valónk, mert Nyírgyulajban tavasszal kaptunk egy hatost...

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A bajnokság elején nem gondoltam volna, hog problémát fog okozni a kezdő tizenegy kijelölése. Természetesen, bármilyen összeállításban lépünk pályára, mindent megteszünk a jó eredmény elérése érdekében.

Csenger (14.)–Cellspan-Balkány (3.)

Barcsay István, csengeri edző: – Olyan ellenféllel találkozunk, amely az utolsó hat fordulóban kivétel nélkül valamennyi alkalommal nyert. Ez egy szép sikersorozat, de szeretnénk megszakítani és begyűjteni végre első hazai győzelmünket, nyilván, ehhez egy góllal többet kell szereznünk, mint a vendégek. Bízom a csapatban!

Dán Ferenc, balkányi edző: – Nem foglalkozom vele, hogy hol állunk a tabellán, egyvalami foglalkoztat: a soron következő mecset megnyerése. Persze, amit eddig nyújtottunk dicséretes, de hol van még a vége? ... A bajnokság nem tizenhárom mérkőzésből áll. Csengerből, ha pontot, netán pontokat tudunk elhozni – nagyon boldogok leszünk.

Tiszakanyár (10.)–Nagyecsed (15.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Azoknak a játékosoknak és vezetőknek, akik az évek során sikerekhez szoktak, nagyon nehéz megélni a gyengébb szereplést. A hét végén megint élet-halál harcot kell vívnunk a győzelemért, úgy gondolom, hazai pályán sem lesz könnyű, de nem is megoldhatatlan feladat.

Dudás Zoltán, nagyecsedi edző: – Sokat gondolkoztam, hogyan lehetne pontokat szerezni a hátralévő mérkőzéseken. Úgy érzem, akkor lehetnénk eredményesebbek, ha ezeket a meccseket elhalasztanák, és tavasszal játszanánk le... Igaz, ennek nagyon kevés az esélye, de ha esne harminc centi hó, örülnünk, mint gyermekkorunkban.

Volán-Sényő (13.)–Tuzsér (8.)

Rubóczki Tibor, sényői edző: – Tavasszal edzőmeccset játszottunk a Tuzsérral, amely kedvező benyomást tett rám. Azóta eltelt ugyan néhány hónap, de az elért eredményeken látszik, hogy erős csapatról van szó. Egy dologban bízhatunk, a közvetlen riválisokkal szemben nem sikerült jól szerepelni, talán egy jobb csapat ellen összekapjuk magunkat és bravúrpontot tudunk szerezni.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Az ilyen csapatok, mint a Sényő is, nagyon meg tudják nehezíteni mindenki dolgát, hiszen az életéért küzd. Bízom abban, hogy amit az elmúlt hét végén játszott a társaság, az nem csupán fellángolás volt, hanem ezt a forma kitart a szezon végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!