Sport

2013.11.22. 13:07

Cserecsatár is lehet a kapusedzőből

Foghíjas kerettel, de nagy elszántsággal utazik az NB III-as Nyírbátor futballcsapata Hatvanba.

Foghíjas kerettel, de nagy elszántsággal utazik az NB III-as Nyírbátor futballcsapata Hatvanba.A múlt heti Hajdúböszörmény elleni 2–2-es döntetlennel véget ért a nyírbátori NB III-as futballcsapat őszi hazai mérkőzéseinek a sora. A szezon azonban még tartogat – idegenbeli – mérkőzéseket, ami nem feltétlenül jó hír a Keleti csoport egyetlen szabolcsi legénysége számára, hiszen az otthonától távol mindössze egyetlen pontot szerzett a Bátor. Szombaton a negyedik helyezett, ám az utóbbi három meccsen nyeretlen Hatvan vendégei lesznek.

– A Létavértes és a Hajdúböszörmény elleni hazai mérkőzések előtt sokan előre elfogadták volna a négy pontot, mégis akadnak fanyalgók, hogy miért nem tudtuk megnyerni a legutóbbi bajnokinkat – tekintett vissza a legutóbbi mérkőzésekre Márton István, a nyírbátoriak edzője.

– Valóban közel álltunk a kettős sikerhez, de amit az egyik meccsen megadott a sors, azt a másikon sajnos visszavette. A hajrában úszott el két pont, ám úgy érzem, ez nem arra vezethető vissza, hogy erőnléti gondjaink lennének. Sokkal inkább mentális fáradtság jelentkezett néhány emberen a szezon végére, hiszen tíz-tizenkét mezőnyjátékossal játsszuk végig az őszt, többségében olyanokkal, akiknek vagy ez az első évük a felnőttek között, vagy pedig az utóbbi időben kevesebb lehetőséghez jutottak. Büszke vagyok ezekre a futballistákra, és bár azt valóban nem mondhatjuk el magunkról, hogy idegenben eredményesek lennénk, azt viszont igen, hogy tudunk egymásért küzdeni, és Hatvanban is mindent meg fogunk tenni azért, hogy ponttal vagy pontokkal gyarapodjunk.

Az utóbbi időben sok hiányzója volt a bátori csapatnak, így szinte kiürült a kispad. A helyzet nem sokat javult, sőt...

Szilágyi Krisztián öt sárga lapja miatt nem léphet pályára, Opre Rajmund, Tóth Bence és Csige István sérült – sorolta a tréner. – Felmerült, hogy az utánpótlásból töltjük fel a keretet, de Sitku Ádám inkább az ifik között szeretne játszani, mint a felnőtteknél cseresorba állni. Ezek miatt Tuska Jánosra összetett feladat vár, hiszen a kapusedzői teendők ellátása mellett cserekapusként, de ha úgy adódik, cserecsatárként is számítaunk rá.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik