Sport

2013.11.23. 19:09

Hazai pályákon a Bükkben

Interjú Juhász Csaba rallyversenyzővel a MNASZ Amatőr Rally Kupa (ARK) hatodik – egyben idei utolsó – versenyhétvégéje után. 

Interjú Juhász Csaba rallyversenyzővel a MNASZ Amatőr Rally Kupa (ARK) hatodik – egyben idei utolsó – versenyhétvégéje után. Miskolci rallyversenyzőként elmondhatjuk, hogy hazai pályán versenyeztél a Bükkben az elmúlt hétvégén, hiszen a  németországi a 3-Städte-Rallye után, Borsod megyében, a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt szakaszon versenyeztél navigátoroddal, Szántó Szabival. Rég nem láttunk salakpályás prológon csapatni. Milyen volt lámpafénynél porolni?

- Nagyon élveztem a prológot, imádok a salakon menni. Ráadásul mehettem egy bónuszt is, úgy hogy teljesen elégedetten dőltem le aludni.

Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt oda-vissza volt a vasárnap programja. Az utolsó gyorson abszolút nyolcadik időt mentetek. Azt és a többi gyorsot, hogy sikerült teljesíteni?

- Próbálgattunk az autón egy pár dolgot. A végére már nagyon élveztem a vezetést, és jobban is mentünk. A hivatalos időeredményekkel nem foglalkozom, nekem a saját belső felvételünk a lényeges, abból tudok tanulni. Sajnos az időmérés egy kicsit következetlen volt, de mondom még egyszer ez nekünk nem probléma. Azokat a versenyzőket viszont sajnálom, akik mindent beleadtak, kockáztattak a jó eredményért, majd a végén elmérték az idejüket.

Összességében, hogy értékeled az ARK hétvégi versenyt?

- Nekem nagyon tetszett a verseny, így év végén jó volt egy kicsit megmozgatni az autót. A külföldi pályákhoz hasonlít, csak egy kicsit rövid. A sok állás miatt mire bemelegedtünk, már vége volt a pályának.

2013-ban láthatunk-e még magyarországi versenyen indulni?

- Jó lenne még valahol indulni, akár itt is, ha rendeznek még egy versenyt. Már a jövő héten is benne vagyok! De a lényeg, hogy mindenkép szeretnénk még indulni egy-két versenyen az idén. Talán Szilveszter Rally lesz az egyik.

2014-es tervekről megtudhatunk-e tőled infókat?

- Szeretnénk újra külföldön indulni, minél több versenyen, de ez majd a jövő zenéje.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!