Sport

2013.11.13. 19:14

Kilenc tonnás bajnoki cím

Nyíregyháza - A nyíregyházi Goda István húzta a leggyorsabban a kamiont a mastersek bajnokságán.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Goda István húzta a leggyorsabban a kamiont a mastersek bajnokságán.

Hat markos masters legény feszült neki vasárnap Dabason, hogy eldöntse: széles e hazában ki a legerősebb kamionhúzó. A bajnoki küzdelem két számból állt, mindkettőben egy kilenc tonnás kamion játszotta a főszerepet.

Húsz métert kellett húzni

A résztvevőknek ezt kellett minél rövidebb idő alatt 20 méteres távolságra elmozdítani. Elsőként egy takaros hámot kaptak a versenyzők, ezzel kellet maguk mögött húzni a súlyos terhet, a bírák pedig stopperrel mérték az időt. A második számban az indulók a földön ülve kézzel húzták a kamiont, szintén időre. A két versenyszám után a másodperceket összesítették és az lett a győztes, aki a legkevesebb szekundumot produkálta.

A nyíregyházi Goda István a hámos feladatban 24 másodperccel a második, ülésben 25 másodperccel a harmadik legjobb időt tudhatta magáénak, ám az összesítésben a negyvenkilenc nyerőnek bizonyult, így ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A negyven esztendős sportembert sokan ismerhetik, hiszen egy biztonsági cég alkalmazottjaként dolgozik a Nyírplázában. Valamikor focizott is, a rakamazi ifiben jó párszor játszott, majd váltott, végül öt esztendeje dolgozik keményen, és a legerősebbek különböző versenyszámaiban ér el szép eredményeket. A napi tizenkét-tizenhárom óra mellett nem könnyű hetente ötször tréningezni, ezeket reggel hatkor szokta kezdeni.

István a kamionhúzó megmérettetésre egy hónapig készült súlyzókkal és természetesen a szabadban, kilenc tonnás kamionok húzásával. Miként azt az eredmény mutatja, teljes sikerrel.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!