Sport

2013.11.13. 10:04

Nem lehet eligazodni rajtuk...

A táblázat nem hazudik: egyelőre ennyit ér a Szatmár Unió FC őszi szereplése.

A táblázat nem hazudik: egyelőre ennyit ér a Szatmár Unió FC őszi szereplése. Nyűgös szezont „fut” a Szatmár Unió FC. A megyei első osztályú futballcsapatot sújtó belső feszültségekről korábban – szőrmentén – már értekezett a vezetőség, miként az is kipattant: menet közben három labdarúgó megkapta az elbocsátó szép üzenetet...

Az eredetileg az élcsoportba „belőtt” gárda hajmeresztő eredményekkel rukkolt elő: elkalapálta a tabella tetején táborozó Kemecsét (5–1), majd elhasalt a kiesés megúszásért hajtó Volán-Sényővel szemben. A tizenegyedik helyre süllyedt szatmáriak szeptember 14-én, vagyis az ötödik fordulóban nyertek utoljára (ez volt az ominózus Kemecse elleni diadal...), mígnem szombaton újfent robbantottak. A Nagyecsedet páholták el (6–2), alátámasztva ama vélekedést: ember legyen a talpán, aki eligazodik az együttes teljesítményén.

– Minden győzelemre szükség van, de hát annyira nem ünnepeltük túl magunkat, hiszen az őszünk nem valami fényes – ütött meg őszinte hangot Siska Attila, a Szatmár Unió FC edzője. – Úgy érzem, a legjobbkor találkoztunk a Nagyecseddel, mármint a mi szemszögünkből, ők persze, nyilván másként gondolják. A második félidő elején ismét akadt egy érthetetlen periódusunk, amikor felhoztuk az ellenfelet, de szerencsére a cserék lendületet tudtak adni a játéknak. Nem lettünk más emberek, azért focizunk, hogy nyerjünk: azt remélem, hogy egy kicsit sikerül kozmetikázni az eddigi szereplésünket az évből még hátralévő három meccsen.

Legalább a középmezőnyt meg kellene csípni, hogy valamivel könnyebb legyen a tavasz. Mondhatjuk, hogy ennek a csapatnak nem itt lenne a helye, viszont a táblázat nem hazudik, egyelőre ennyit ér ez a produkció. Hozzáteszem, még sehol nem futballoztak le minket, ugyanakkor az is tény, kiszámíthatatlan a csapat. Mindenesetre a fiúk magasra tették a mércét, mert megmutatták: ha akarnak, tudnak futballozni...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!