Sport

2013.12.12. 09:04

Az esély kevés, kemény a vége

Egy pont a világ: már ez is nagy bravúr lenne az NRK békéscsabai, majd fővárosi fellépésén.

Egy pont a világ: már ez is nagy bravúr lenne az NRK békéscsabai, majd fővárosi fellépésén. Nem éppen szórakoztató a Fatum-Nyírsuli-NRK év végi programja. Az élvonalbeli női röplabdacsapatnak pénteken a Békéscsaba, vasárnap pedig a TF-Budapest otthonában lesz jelenése – egyik összecsapás nehezebb, mint a másik. Már az is bravúrnak számított, hogy a viharsarki együttest hazai pályán legyűrte a Nyíregyháza, míg a fővárosi társulattal hagyományosan nem bír. Utóbbival szemben a kupában, és a Bem-iskolában letudott bajnoki „odavágón” is a rövidebbet húzta.

– Változatlan kerettel dolgozunk, a sérültek és betegek közül senki nem gyógyult meg – utalt az immár huzamosabb ideje nem bevethető Roma Flórára, valamint Hengsperger Annára a Fatum-Nyírsuli-NRK szakvezetője, Balázs István. – Hét közben normális hangulatban készültünk, abban bízunk, hogy feledtetni tudjuk a Vasas ellen első két szettben történteket, ami annyit tesz: megfelelő ellenállást tanúsítva mindkét mérkőzésből a lehető legtöbbet hozzuk ki. Nem mi vagyunk esélyesek, jelenlegi helyzetünkben az egy pont megszerzése már komoly fegyvertény lenne. Ehhez persze, két, netán három játszmát nyerni kell.

Hogy aztán befejezve az évet, a hiányzók visszatérésével, teljes létszámban, a szeptemberben megálmodott csapattal tudjuk folytatni. Azt gondolom, ha esetleg két vereségbe is szaladunk bele, az őszi szereplésünk így is jónak mondható. Stabil a helyünk a középmezőny elején, ezúttal nincs eredménykényszer, akár felszabadultan is játszatnánk...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!