Sport

2013.12.04. 13:38

Jó munka után pénz állt a házhoz

Nyíregyháza - A szövetség jóvoltából öt millió forintos támogatásban részesült a nyíregyházi röplabdaklub.

Nyíregyháza - A szövetség jóvoltából öt millió forintos támogatásban részesült a nyíregyházi röplabdaklub.

A Magyar Röplabda Szövetség áprilisban hivatalba lépett vezetősége nem vesztegeti az idejét. Az elöljárók nagy lendülettel vágtak a munka középe – elődeik „áldásos” munkája következtében van is miért dolgozni... Mindenesetre az erőfeszítés kézzelfogható jeleként Poór Csaba elnök és Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője aláírta azt megállapodást, aminek értelmében a kiemelten kezelt nyíregyházi női élvonalbeli női egyesület öt millió forintot kap – klubfejlesztésre.

Az országos szövetség első embere az aktust kísérő sajtótájákoztatón mindjárt megjegyezte: reméli, minden esztendőben megismétlődik majd az ünnepélyes, a felek számára örömteli ceremónia. Az összeg pedig fokozható.

A bizakodásnak alapot teremt, hogy a magyar kormány az utánpótlás bázisának növelése, valamint a röplabda népszerűsítése érdekében – immár kiemelt sportágként – 329 millió forintot juttat az országos szövetségnek. Mindebből orvosolható a régóta feszegető probléma, jelesül a szakadék szélén táncoló klubok megmentése, illetve visszakerülése a nemzetközi vérkeringésbe. Egyáltalán, a világszerte roppant népszerű labdajáték ismételt feltámasztása hazánkban.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!