Sport

2014.01.17. 14:54

Kapcsolatok a lelátón kívül

Nyíregyháza - A szabolcsi fociszurkolók az ország egyik legnagyobb táborát alkotják, ezen belül a nyíregyháziak – eddig bizonyítottan – az egyik legtisztességesebb mag.

Nyíregyháza - A szabolcsi fociszurkolók az ország egyik legnagyobb táborát alkotják, ezen belül a nyíregyháziak – eddig bizonyítottan – az egyik legtisztességesebb mag.A Nyíregyháza Spartacus szurkolói egyesülete és a szimpatizánsok találkozhattak csütörtök este Boros Bánk Leventével, aki politológusként ismert a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Politikatudományi Intézetéből, és a Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnökeként is.

A vendég kötetlenül beszélt azokról az ismertebb szurkolói csoportokról, akik az ország legnépszerűbb csapatait követik bármilyen meccsre. Ennek során azt igyekezett felvázolni, hogy hol milyen akadályok merültek vagy merülhetnek fel a lelátón egymással rivalizáló, de ugyanakkor közös érdekek mentén megvalósítható kapcsolat keresésében.

Kitért a szurkolói kártyákra, illetve kérdésekre válaszolva érintette az egész évben korlátozás nélkül alkalmazható pirotechnikai eszközök lehetséges használatát is. Ha az érdekek egy probléma felmerülése esetén közösek, akkor szükség van a kapcsolatkeresésre a lelátón kívül is a közös válasz reményében.

A múltban is előfordult, hogy ilyen helyzetben az egymással egyébként rivalizáló szurkolótáborok csoportjai közösen kezdeményeztek valamit, és többször volt már olyan, hogy külföldi mérkőzésen egységesen, egymást támogatva segítették a magyar csapatokat közösen buzdítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!