Sport

2014.01.28. 11:38

Komi Kupa: Kis verseny nincs, csak verseny van

Interjú Benyó Mátéval, a GFS OXXO Energy Team pilótájával a Kakucsringen rendezett KOMI Kupa harmadik fordulója után.

Interjú Benyó Mátéval, a GFS OXXO Energy Team pilótájával a Kakucsringen rendezett KOMI Kupa harmadik fordulója után.

Túl vagy 2014 első autóversenyén, a  Kakucsringen rendezett KOMI kupén. A Junior kategóriát magasan, majd két másodperc előnnyel nyerted Perendy Péter előtt, aki szintén szépen terelgette a Top Driver School Suzuki Ignisét. Háromszor lehetett három kört teljesíteni. Miként értékeled a napi futamaidat?

- Azzal kezdeném, hogy mind a három futamban valamilyen okból kifolyólag csúszós volt a pálya. Hozzáteszem, ezek a körülmények nekem nagyon tetszenek. Az első futam nagyon jól sikerült, de ennek az idejét az időközben a pályára folyt olaj miatt nekem és a sporttársamnak is törölték. A második futamot nagyon elóvatoskodtam, de az időm így sem volt rossz. A harmadik menetben már félig száradó pályán futottam a legjobb időmet amiben sajnos hibáztam egyet, de így is abszolút tizenhatodik időt autóztam.

Egy Suzuki Kupás Swiftet terelgettél a nap folyamán. Ha jól tudom ilyennel fogsz 2014-ben a gyorsasági szakágban versenyezni. Mesélnél erről a tervedről?

- A hír igaz, 2014-ben a gyorsasági szakág Suzuki Swift Kupájában indulok. Ebben az évben ez lesz a fő irány a versenyzésemben. Éppen ezért a lehető legtöbbet tréningezek a Swifttel, és az új csapatommal a GFS OXXO Energy Teammel.

Abszolút 16. lettél a napi legjobb köridőddel. Jó pár erősebb versenyautót megelőzve az igen csak váltakozó tapadású pályán. Mi az a versenyzési stílus, ami ilyen sikerekhez vezet téged?

- Ahogy azt az előző kérdésnél is elmondtam, nagyon szeretek csúszós körülmények között, nedves pályán versenyezni és igyekszem ilyenkor minél többet gyakorolni, hogy aztán szárazon a lehető leggyorsabb legyek. A második kérdést illetően sokan mondták, hogy látszik rajtam a Rallycrossban elsajátított stílus, ahol nem mindíg az ideális ívet autózzuk, hanem az improvizálás a lényeg.

Legközelebb hol találkozhatunk veled és a Suzuki Swifttel?

- A KOMI Kupa következő versenyén, február 8-án a Kakucsringen, ami egyébként a kedvenc pályám. Addig persze rengeteg gyakorlás vár rám. Reméljük addig már havon és csúszós körülmények között, jobban megtanulom a Kupás Swift viselkedését.

A verseny abszolút első három helyezettje:

1. Lencse Zoltán Mitsubishi EVO VI.

2. Makai György BMW 325i

3. Újházi Ádám Opel Astra

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!