Sport

2014.01.07. 11:36

Már nem lesznek megszeppenve

Tiszavasvári - A hazai pályán „életveszélyes” Tiszavasvárinak idegenbeli bravúkora törekszik a folytatásban.

Tiszavasvári - A hazai pályán „életveszélyes” Tiszavasvárinak idegenbeli bravúkora törekszik a folytatásban.

A Tiszavasvárinak nagyon feküdtek a hazai fellépések. Az NB II-es férfi kézilabdacsapat saját katlanjában egy kivétellel valamennyi összecsapását (szám szerint ötöt...) megnyerte – egyedül a bajnoki címvédő Kisvárda kényszerítette térdre. A bajok forrása az idegenbeli eredménysor: egyetlen portyán sem termet babér a gárdának, amely a táblázat derékhadához tartozik – a hetedik pozícióban táborozik.

– Az egyesület vezetősége azzal keresett meg, hogy új szerkezetű csapatot kívánnak kialakítani, melynek gerincét a helyi játékosokra, illetve a tehetséges fiatalokra szeretnék építeni – lebbentette fel a fátylat munkába állásának részleteiről Grandjean Gábor, a Tiszavasvári nyáron kinevezett edzője. – Ennek megfelelően jelentős változás történt a keretben: a korábbi „profi” kézilabdázók távoztak, helyükre a városhoz kötődő ifjak kerültek. Az addig megszokottól eltérő játékstílus begyakorlása, megtanulása volt a legfőbb feladat, aminek tökéletesítése hosszabb időt igényel. A sorsolás úgy alakult, hogy otthon tudtuk le a nyerhető meccseket, idegenben pedig általában az élcsapatokkal szemben maradtunk alul. Valóban adós maradt a társaság egy-egy bravúros produkcióval, erre azt mondhatom: az elvégzett munka következményeként ezen a téren javulhatunk. Annál is inkább, mert kezdetben sok hiba jellemezte a védekezést, és a támadásainkat is, emellett a kapusteljesítmény sem volt az igazi. Ugyanakkor a szezon közben folyamatos fejlődést tapasztalhattunk. Nem beszélve arról, tapasztalatokat szereztek a srácok, nem olyan megszeppentek már, mint a bajnokság elején, ráadásul olyan játékosokra is komolyabban számíthatunk, akik idáig epizódszerepet töltöttek be.

KM-KT

További részletek a kelet.hu-n és a szerdai Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!