Sport

2014.01.15. 11:48

Négyen álmodhatnak az öt karikával

Nyilvánosságra hozták az idei atlétikai válogatott kereteket, amelyekben hemzsegnek a nyíregyháziak.

Nyilvánosságra hozták az idei atlétikai válogatott kereteket, amelyekben hemzsegnek a nyíregyháziak.A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója, Spiriev Attila a szövetség honlapján közzétette a 2013-as szakmai beszámolóját és a 2014-es szakmai programját. A 76 oldalas prezentációban jócskán érintettek a nyíregyházi versenyzők is, hiszen tavaly négy nyári világversenyen összesen hét Nyírsuli-sportoló vett részt, és úgy tűnik, az idei megmérettetéseken is juthat lehetőség a számukra.

Spiriev Attila többféle keretet hirdetett ki. Az utánpótláskorúakat a Héraklész Csillag, illetve a Héraklész Bajnok keretbe sorolták, a Nyírsuli atlétái közül előbbinek Bakosi Péter és Szikszai Róbert, utóbbinak Palásti Luca és Vígvári Szabolcs a tagja. Ezen kívül meghatározták az egyes versenyekre esélyes válogatott atlétákat, akiknek a részvétele persze akkor válik véglegessé, ha teljesítik az induláshoz szükséges nevezési szintet.

A lényeg, hogy Buzga Zoltán, Kajibás Dalma, Palásti Luca, Vígvári Szabolcs, Bakosi Péter, Ónodi Dávid, Palásti Luca, Szikszai Róbert és Helebrandt Máté személyében kilenc olyan sportolója van az egyesületnek, aki esélyes arra, hogy az idei világversenyeknek (ifjúsági olimpia, csapat Európa-bajnokság, junior világbajnokság és felnőtt Európa-bajnokság) számító viadalokon részt vehessen. Jelen állás szerint az esztendő fő versenyének tekinthető zürichi felnőtt Eb-re hárman (Bakosi, Helebrandt és Szikszai) pályáznak.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!