Sport

2014.02.18. 11:31

Szatmári mentőakció – légiósokkal

A kiesés elkerülése érdekében, és a visszautasítások miatt ismét a határon túlról erősített a klub.

A kiesés elkerülése érdekében, és a visszautasítások miatt ismét a határon túlról erősített a klub. Alig néhány hónapja a Magyar Labdarúgó Szövetség „kipécézte” a Szatmár Unió FC-t. A legfőbb vezérkar saját honlapján – úgymond – elrettentő példaként nevesítette a Fehérgyarmaton székelő klubot, amely a megyei első osztályban tizenegy román légióst alkalmazott. Nagy kérdés, mit szólnak majd most, amikor a csaknem a teljes játékoskeretet lecserélő egylet újfent külföldi futballistákat alkalmaz. Mi több, a megszokott román vonal mellett a télen Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából is érkezett frissen igazolt labdarúgó.

Persze, az őszi szereplés, a finoman fogalmazva is halványnak mínősíthető tizenegyedik hely elérését követően borítékolható volt, hogy nem „láblógatós” téli napok várnak az illetékesekre. Arra azért végképp nem gondoltak, hogy lesz olyan nap, amikor egészen biztosan, írd és mondd talán három olyan játékossal lehetett beszélni, akik biztosra vehetően a gárda kötelékeiben maradnak.

– Olyan csapat talán az egész világon sincs, amelyet ne viselne az meg, ha gyakorlatilag egy komplett csapatnyi labdarúgó elköszön – merült el az elmúlt hetekben történtek taglalásában Papp Attila, az SZUFC technikai vezetője. Az okok meglehetősen összetettek, nagyon hosszan sorolhatóak, igazából egy részüket, talán etikusabb, ha a klub belügyeként kezel... Egyet azonban egyetlen búcsúzó ember sem mondhat, mégpedig azt, hogy a Szatmár Unió FC a vállalt kötelezettségeit ne teljesítette volna. Feltétlenül megemlítendő, hogy az elnökség létszáma is megcsappant, távozott az a szponzori kör, amely a Szatmár Unió FC költségvetésének a jelentős hányadát biztosította. Nem volt sárdobálás, a klub a mai napig is hálás mindazért, amit tettek Szatmár labdarúgásáért ennek a támogatói körnek a tagjai.

Szó mi szó, egy-két napba beletelt, mire „magukhoz tértek” a klub hivatalban maradt elöljárói. De nem süllyedtek depresszióba, dolgozni kezdtek a túlélésért.

 

Játékosmustra

A Szatmár Unió FC keretében történt téli változások

Távozott: Balás Gergő (Nagykálló), Bakos Bence (Balmazújváros), Balogh Zsolt (Szakoly), Szűcs Ferenc (Cigánd), Ciprian-Rebegea Gelu (Nagyecsed), Márton János (Vámosoroszi), Bartha Krisztián, Homoki Gábor, Petru Costea, Podolyák Cosmin, Szabó Péter (valamennyien Tisztaberek), Turavics Tamás (Kölcse), Piros Gábor (Tunyogmatolcs), Pásztor Szilárd (abbahagyta).

Érkezett: Docsa István (Tiszakóród), Görbe Florin-Viorel, Ghiriti Gheorghe, Marica Ionut (valamennyien Vitoriul Vetés, Románia), Pál Ádám (Pusztadaróc, Románia), Hanus Petre Eugen (Szatmárnémeti Olimpia, Románia), Raul Robas Vasile (Mándok), Bojan Vukovics (BSK Banja Luka, Bosznia-Hercegovina), Marko Dimitrijevics (Lokomotiva Belgrád, Szerbia).

 

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!