Sport

2014.03.12. 10:10

A Vasvárinak cseppet sem nyolc

Nyíregyháza - Ismét a nyíregyházi gimnázium lett az elmúlt tanévben a diákolimpiákon legeredményesebben teljesítő tanintézmény.

Nyíregyháza - Ismét a nyíregyházi gimnázium lett az elmúlt tanévben a diákolimpiákon legeredményesebben teljesítő tanintézmény.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) díjátadó ünnepségen jutalmazta a diáksportban legeredményesebb iskolák teljesítményét, és köszönte meg a felkészítő tanárok munkáját. Az előző tanév során a diákolimpiák eredményességi pontversenyében az MDSZ a legsikeresebb iskolákat részesítette kitüntetésben, valamint azokat, amelyek a legtöbb sportágban indítottak versenyzőt és a legtöbb helyezést érték el.

A legeredményesebb iskolák között ezúttal is ott volt a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, amely nyolcadik alkalommal lett a maga kategóriájában a legeredményesebb tanintézmény. A vasvárisok kiemelkedő eredményei az alábbiak voltak: bajnoki címet szerzett az V-VI. korcsoportos lány kosárlabda B33-csapat, atlétikában pedig Szikszai Róbert (diszkoszvetés) és Vígvári Szabolcs (400 méter). Emellett az V. korcsoportos lány röplabdázók a második helyen végeztek.

A díjátadók között volt Balogh Gábor, az MDSZ elnöke valamint Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!