Sport

2014.03.18. 11:54

Figyelem, amíg nem késő!

Mirgai László a tiszavasvári támadó súlyos sérülése miatt tért ki a játékvezetők felelősségére.

Mirgai László a tiszavasvári támadó súlyos sérülése miatt tért ki a játékvezetők felelősségére. Mint azt már korábban taglaltuk, a megyei másodosztály Nyírerdő-csoport tavaszi nyitófordulójában – több futballista mellett – súlyos sérülést, boka- és térdszalagszakadást szenvedett Hegyesi Sándor. A tiszavasvári támadó a Nyírtelek elleni összecsapáson dőlt ki, mégpedig hosszú hónapokra.

– Nem bántó szándékkal, ugyanakkor mindenképpen szeretném felhívni az illetékesek figyelmét, amíg nem késő, a következőkre – kért szót az ügy kapcsán Mirgai László, a Tiszavasvári edzője. – Mint kiderült, a tavaszi nyitányon több súlyos sérülés történt a megyei másodosztályú bajnokságban, így nálunk is. A két belső védő között kilépő Hegyesi Sándort két oldalról eltalálták, egyik a bokáját, másik a térdét, a diagnózis: a bokaszalag részlegesen elszakadt, ráadásul két porcdarab is letört, a térdében elszakadt a keresztszalag, a héten műtétre kényszerül.

A Hajdú-Bihar megyei játékvezető, Przenszki Mihály még sárga lapot sem adott az esetért! A nyírteleki védők biztosan nem akartak ilyen súlyos sérülést okozni, de a játékvezetőknek azért van a színes kártyájuk, hogy megvédjék a labdarúgókat. Ezek a játékosok dolgoznak, iskolába járnak, a hasonló sérülések nagy kiesést jelentenek számukra anyagilag, a fájdalmakról, a hosszú rehabilitációról nem is beszélve. Hozzáteszem, a szabolcsi játékvezetők többsége nem mérlegel, már az elején megfogja a mérkőzést, erre több példa is volt az ősszel.

Mirgai László pozitív élményeit is megosztotta.

Hadházi László mindkét őszi meccsünkön a durva, lábra menő szereléseket rögtön piros lappal büntette, innentől már sportszerű volt a mérkőzés. A hajdúságiak teljesen más felfogásban vezetnek, aminek ez az eredménye. A megyei kettőben több szabálytalanság történik, mint a magasabb osztályokban, hiszen képzetlenebbek, edzetlenebbek a játékosok, emiatt is fontos, hogy a játékvezetők minél szigorúbban bírálják el a lábra történő szabálytalanságokat, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő a folytatásban. Ez viszont ő felelősségük, hogy megakadályozzák.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!