Sport

2014.03.11. 19:48

Három az ifjú muskétás

Svéd, orosz és dán pilóta debütálhat az idei sorozaton.

Svéd, orosz és dán pilóta debütálhat az idei sorozaton.

Melbourne-ben három ifjú muskétás kap lehetőséget a bemutatkozásra. A Caterham által szerződtetett Marcus Ericsson révén a svédeknek Stefan Johansson 1991-es visszavonulása óta először lesz F1-es versenyzőjük.

A 23 éves sofőr – aki Räikkönen rajongójából válik a finn pályatársává – legjobb eredményként egy összetettbeli hatodik helyezéssel büszkélkedhet a GP2-ből, támogatói azonban elég pénzt tettek az asztalra ahhoz, hogy szerződtessék.

Danyil Kvjat és Kevin Magnussen elsősorban a tehetségnek köszönheti a sanszot: előbbi a GP3 tavalyi bajnoka, akit „az orosz Vettelként” is szokás emlegetni amiatt, hogy a némethez hasonlóan a Red Bull tehetséggondozó programjából került a Toro Rossóhoz, míg utóbbi a Formula Renault 3.5 tavalyi bajnoka, s akárcsak annak idején Lewis Hamilton, a McLarennél debütálhat.

A dán pilóta Nico Rosberghez hasonlóan a versenyzőcsemeték táborához tartozik: édesapja, Jan Magnussen 1995 és 1998 között a McLaren és a Stewart színeiben összesen 25 F1-es nagydíjon indult, de egyetlen megszerzett ponttal a soha be nem vált ígéretek egyike maradt.

MS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!