Sport

2014.03.11. 19:20

Lengyel és magyar szurkolók focitornája

Nyíregyháza - Szombaton két lengyel és három magyar város hét szurkolói focicsapat lépett pályára a nyíregyházi Bencs iskola csarnokában Spartacus 1928 Egyesület tornáján.

Nyíregyháza - Szombaton két lengyel és három magyar város hét szurkolói focicsapat lépett pályára a nyíregyházi Bencs iskola csarnokában Spartacus 1928 Egyesület tornáján.

Dr. Teschmayer Gábor, a Spartacus 1928 Egyesület vezetője elmondta, hogy a Resovia Rzeszów, a Stal Sanok, a Békéscsaba és a Kisvárda szurkolói közül sokan már pénteken megérkeztek. A nem nyíregyházi résztvevők – akik közel nyolcvanan voltak – részére a szállást, az ellátást és a torna lebonyolításával kapcsolatos minden kiadást az Egyesület rendezett.

A torna megszervezésének a sporton túlmutató célja az volt, hogy erősödjön az egyes szurkolótáborok közötti kapcsolat, az esemény pedig tökéletesen betöltötte ezt a szerepét. A nemzetközi szurkolói tornát végül a Resovia Rzeszów nyerte a Spartacus 1928 csapata előtt, mégpedig büntetőpárbajt követően. Harmadik a Stal Sanok lett, megelőzve a helyosztón a Nyíregyházi Mastiffot.

A szurkolói tornát követően a lengyel és magyar szurkolók közösen nézték meg a Nyíregyháza-Békéscsaba mérkőzés, és láthatták, ahogy a Szpari újabb lépést tesz az NB II-es bajnoki cím megszerzéséért.

A lengyelek és magyarok a két nap alatt rengeteget beszélgettek, és sok tapasztalatot cseréltek egymással. A magyar szurkolók előtt egyértelmű lett, hogy szervezett-szurkolói létszámépítésben, illetve sportos életmódban a lengyelek előttünk járnak, van tőlük mit tanulni. A lengyelek viszont elismerően nyilatkoztak a nyíregyháziak szervezettségéről és szenvedélyes, lelkes szurkolói mentalitásukról.

Dr. Teschmayer Gábor arról is szólt, hogy a kapcsolatfelvétel nemcsak szurkolói, hanem klubszinten is megtörtént, hiszen a Nyíregyháza Spartacus vezetősége vendégül látta a Resovia vezetőit. Ezen a megbeszélésen is elhangzott, hogy a testvérvárosi kapcsolatokra építkezve a két klub együttműködését is élővé lehet tenni. A szurkolók által lerakott szimpátia-alapokra építve közös felnőtt- és utánpótlás tornákon lesz lehetőség találkozni. Mind a lengyel szurkolók, mind a lengyel klubvezetők azzal búcsúztak, hogy várják a nyíregyháziakat már április-május folyamán: a szurkolókat közös meccsnézésre, a klubot pedig közös utánpótlástornán való részvételre.

A Spartacus 1928 Egyesület tagjai a jövőben is tenni fognak azért, hogy a 2013-ban elindult kapcsolatépítés tartalommal megtöltött és élő viszonnyá fejlődjön, hiszen „lengyel-magyar két jó barát…”!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!