Sport

2014.03.10. 19:29

Márk derekán a világbajnoki öv

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyós remek teljesítménnyel győzte le lengyel ellenefelét.

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyós remek teljesítménnyel győzte le lengyel ellenefelét.Emlékezetes és remek meccseket hozott szombaton este Kecskeméten a Ferrobox Event profi ökölvívó gáláján. A nap találkozóját Erdei Zsolt búcsúmérkőzése jelentette, miként arról már beszámoltunk, Madár a WBO, a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú Európa-bajnoki címével zárta le fényes pályafutását.

Díszes övből jutott a nyíregyházi Nagy Lajos Márknak is. Nem is akármilyen, hiszen a Big Boxing bunyósa a lengyel Patryk Litkiewicz ellen lépett szorítóba, mégpedig a WBO középsúlyú junior világbajnoki címéért. Márk a tíz menetes mérkőzésen bemutatta a sportág szépségét, kombinatív és taktikus bunyóval egyértelmű pontozással (99-90, 100-90, 100-90) nyerte a tíz menetet, és teljesen megérdemelten kapta meg a díszes trófeát, amit egyébként Kovács István Kokó tett fel a derekára. A nyíregyházi főiskolásnak ez volt a tizenhetedik profi győzelme.

- Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a mérkőzést- kezdte élménybeszámolóját Nagy Lajos Márk, az újdonsült profi világbajnok. – Jó sikerült a felkészülésem és a taktika is eredményes volt. A bal felütéseim nagyon ültek, de a horogszerű csapottakkal is rendre eltaláltam a lengyel srácot. Igyekezte testre és fejre is sokat dolgozni, úgy vélem sikerrel megoldottam a feladatot. Ellenfelem igen szívós volt és szerintem a harmadik menetben az orrát is eltörtem. Az erőnlétemme sem volt gond, köszönet jár mindenkinek, aki segítette a felkészülésemet.

- Kívülről talán könnyebbnek tűnt a meccs, mint ahogyan az a szorító sarkából látszott. Márk végi irányította a találkozót, talán csak a hetedik menetben volt egy kicsit gyengébb, de minden bírónál egyértelműen ő volt a jobb. A lengyel fiú nagyon bírta az ütéseket, pedig kapott rendesen. talán csak annyi hiányérzetünk lehet, hogy nem sikerült idő előtt befejezni a mérkőzést, ami persze cseppet sem csorbítja a siker értékét. - vélekedett Nagy Lajos, Márk édesapja, edzője és menedzsere.

Egy másik nyíregyházi bunyós is szorítóba lépett, mégpedig Kassai Ignác. Ő az ír Daniel McShane ellen húzott kesztyűs. A remek, kiegyenlített nagypehelysúlyú mérkőzé döntetlen szagú volt,(39-37, 39-37, 38-38) végül az ír versenyző kezét emelték magasba. Ami az íreket illeti, a nyíregyháziak jó kapcsolatban vannak a belfastiakkal, aki me is hívták Márkot egy májusi gálára. Hogy végül utazik el a nyíregyházi főiskola végzőse, még nem tudni, az viszont biztos, hogy a nagy siker után kap egy kis pihenőt.

És még valami: Márk sikere Dőry Miklós számára is örök emlék marad, hiszen a nemzetközileg is jegyzett mérkőzésvezető búcsúfellépése volt a junior címmérkőzés, negyven esztendős sikeres pályafutás után végleg kilépett a szorítóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!