Sport

2014.04.10. 16:36

Az ötödik felnőtt bajnoki aranyra hajt

Nyíregyháza - Mondhatni peches Helebrandt Máté, a Nyírsuli válogatott gyaloglója. Pokrovenszki József tanítványa remek formában van, amit legutóbb a közel egy hónap előtti luganói versenyen bizonyított.

Nyíregyháza - Mondhatni peches Helebrandt Máté, a Nyírsuli válogatott gyaloglója. Pokrovenszki József tanítványa remek formában van, amit legutóbb a közel egy hónap előtti luganói versenyen bizonyított. A svájci megmérettetésen az erős mezőnyben a tizenkettedik helyen zárt olyan idővel (1:23:35), amitől csak az olimpián elért egyéni csúcsa jobb. Azóta Nyíregyházán edz szombaton Békéscsabán a felnőtt magyar bajnokságon vág neki a húsz kilométernek. Ebben mi a pech? Az, hogy a békéscsabai útvonal és a mezőny aligha teszi majd lehetővé, hogy egy remek idővel rukkoljon ki, így a cél más.

- A legfontosabb tervünk az, hogy megszerezzem a bajnoki címet. A felkészülés ezen szakaszát a májusi világkupára időzítjük, amit majd Kínában rendeznek. Ezért a bajnokságra nem készültem külön, remélem így is sikerül majd az élen végeznem- vélekedett Helebrandt Máté.

A válogatott sportoló felnőtt 20 kilométeres bajnoki aranyból már négyet tudhat magáénak, remélhetőleg vasárnap az ötödik is a nyakába kerül.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!