Sport

2014.04.04. 19:51

Szép győzelem – búcsú minden mennyiségben

Nyíregyháza - Balázs István edző elköszönt, míg Erdősné Balogh Erika valószínűleg utolsó meccsét játszotta...

Nyíregyháza - Balázs István edző elköszönt, míg Erdősné Balogh Erika valószínűleg utolsó meccsét játszotta...

Egy ide, egy oda. A 7. helyért kiírt Fatum-Nyírsuli-NRK–Kaposvár élvonalbeli női röplabda párharc során eleddig mindkét fél hozta a hazai fellépését, emígyen a – bujtosi csarnokban letudott – harmadik összecsapásra maradt a döntés. Ami abszolút búcsú jegyében telt, elvégre a szezon zárómérkőzésén feszültek egymásnak a hölgyek, amelyen a születésnapját éppen pénteken ünneplő Erdősné Balogh Erika utoljára (most komolyan tűnik az elhatározása...) játszott nyíregyházi színekben!

Mégpedig győztes együttes hadvezéreként – a pályán. Mindemellett a két együttes bebizonyította: egy nem éppen a legelőkelőbb pozíció megszerzésért is lehet öldöklő csatát vívni – hatalmas érzelmi kitörésekkel kísérve. Ez a meccs ilyen volt.

A végére is jutott – búcsúszó. A változatosság kedvéért Balázs István edző is elköszönt. Sőt, ő már azt is tudja, ki(k) lesz(nek) az utódai. Mi egyelőre csak sejtjük...

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Rájátszás a 7. helyért, harmadik mérkőzés

Fatum-Nyírsuli-NRK vs. Kaposvári Egyetem 3:1 (-23, 19, 21, 23)

Bujtosi csarnok, 150 néző, v.: Csikós Z., Suba I.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 1, Sikos P. 26, Dávida 7, Erdősné 18, Janetka 11, Vén E 6. Csere: Roma F., Petróczy (liberók). Edző: Balázs István.

Kaposvár: Ihász D., Rák R. 20, Récsi 5, Harmath 19, Szívós I. 9, Stirt 12. Csere: Csatári (liberó), Pintér Zs. 7, Tobak E. Edző: Oláh János.

Ász: 3–4. Rossz nyitás: 7–8.

A párharc végeredménye: 2–1, a Fatum-Nyírsuli-NRK javára.

Mesterszemmel

Balázs István: – Negyven év, közel hatszáz NB I-es mérkőzés, ennyi volt. Köszönöm. Sikereket kívánok a csapatnak, és az engem váltó edzőpárosnak.

Oláh János: – Gratulálok a Nyíregyházának. Jó pihenést. Köszönjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!