Sport

2014.05.08. 09:40

Ez már sokkal jobb volt

Az olaszországi túrán javuló teljesítmény nyújtott a valamennyi szabolcsi játékost bevető válogatott.

Az olaszországi túrán javuló teljesítmény nyújtott a valamennyi szabolcsi játékost bevető válogatott. A románok elleni keddi vereséget követően huszonkét órával ismét pályára lépett az Észak-Kelet magyarországi amatőr ifjúsági válogatott az olaszországi Umbria tartományban rendezett nemzetközi labdarúgó tornán.

A Kőrizs Károly, Péter Tibor (mindkettő Várda SE) által irányított együttes bátran kezdett a házigazda gárda ellen a festői környezetben fekvő Santa Maria-i létesítményben. A lendületes, agresszív játék eredmlnyeként 11. percben az ibrányi Petics György remek átadásával Galó Kristóf lépett ki a védők közül, és higgadtan elfektetve a hálóőrt, a kapuba gurított. A gól után az olaszok átvették a mérkőzés irányítását, és a 27. percben a sokadik beívelésük után kiegyenlítettek.

Sőt, akár a vezetést is átvehették volna még az első félidőben, ám a 43. percben büntetőt hibáztak. Kőrizs Károly cserékkel próbálta frissíteni csapatát, ám érezhető volt, hogy a hazai mezőnyfölény előbb-utóbb góllá érik.

A győztes találatot végül a 87. percben szerezték meg a hazaiak. A rendkívül lelkesen, bátran futballozó magyar fiatalokat ezúttal nem érheti kritika, hiszen mindent megtettek a győzelem elérésének érdekében. A magyar legénységben az említett Petics mellett valamennyi szabolcsi kerettag szóhoz jutott: Kiss Richárd (Demecser), Fabu Ricrád (Demecser), Till József (Nyírkarász), Szabó Dávid (Szatmár Unió) és Orosz Richárd (Nyírgyulaj) is játszott – utóbbi kettő éppen egymást váltotta.

A csütörtöki szünnapot követően péntek délután a 7-9 helyért lép pályára az Észak-Kelet magyarországi amatőr ifjúsági válogatott.

– Roppant büszke vagyok csapatomra, mely maratoni csatát vívott a rendkívül jó fizikai felépítésű, ám nagyon sportszerű olaszokkal. Sajnos, a félidők végén, a koncentráció hiányból eredő hibák miatt kapott gólokkal pont nélkül maradtunk – értékelte a látottakat Kőrizs Károly.

 

Amatőr ifitorna

Olaszország–Észak-Kelet Magyarország 2–1 (1–1)

Észak-Kelet Magyarország: Lalik – Gyurina, Linzenbold, Subert, Árva (Orosz R. 15., Szabó D., a szünetben) – Miklós, Fabu – Petics (Zámbó, 63.), Fülöp (Hajdú), Till (Kiss R., 66.) – Galó.

Gól: Galó K. (11. perc).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!